Повече часове по български език и литература, математика и география

...
Повече часове по български език и литература, математика и география
Коментари Харесай

Повече часове по български, математика и география в училище

Повече часове по български език и литература, математика и география ще имат учениците в прогимназиалните класове от 15 септември. Това плануват обнародвани промени в Наредба 4 за образователния проект, препоръчани от екипа на някогашния министър акад. Николай Денков и утвърдени от наследника му проф. Сашо Пенов.
Часовете се усилват с половин час седмично и по трите предмета. По български език и литература смяната визира V и VI клас, по математика - V, VI и VII клас, а по география - V клас. Така седмичният брой часове за петокласниците се усилва с час и половина, на шестокласниците - с един час, а на седмокласниците - с половин час.
Продължителността на образователния час се понижава от 45 на 40 минути, плануват обнародвани също  промени в здравна разпоредба. Именно това понижение води до увеличение на общите часове по предметите в трите класа.
Училищата имат по-малко от месец да трансформират образователната си документи и стратегиите в учебно заведение, само че шефове към този момент се оплакаха както от късите периоди, по този начин и от механически неточности в напътствията на МОН. Те са недоволни и тъй като ще им се наложи да търсят нови преподаватели. Очаква се измененията да доведат до нарастване с 4 млн. лв. годишно на разноските за лекторски хонорари или допълнение на нормите преподавателска работа на учителите по български език и литература, математика и география и стопанска система. style= " margin: 1rem; background-image: initial; background-position: initial; background-size: initial; background-repeat: initial; background-attachment: initial; background-origin: initial; background-clip: initial; " >  

 
  class= " MsoNormal " >
  class= " MsoNormal " >

 
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР