Повдигнати са обвинения на още трима души Непълнолетният 15-годишен сириец,

...
Повдигнати са обвинения на още трима души Непълнолетният 15-годишен сириец,
Коментари Харесай

Шофиралият автобуса с мигранти 15-годишният сириец, може да получи от 3 до 10 години затвор

Повдигнати са обвинявания на още трима души
Непълнолетният 15-годишен сириец, който е управлявал рейса – палач в Бургас, е с повдигнато обвиняване, оповестиха от прокуратурата. Максималното наказване, което може да получи Омар, е сред 3 и 10 години затвор, разгласи прокурор Соня Петрова.   

„ Случаят е дипломиран като извънредно тежък ”, разясни тя.  Повдигнати са общо три обвинявания, като другите могат да получат присъда от 1 до 6 години затвор и санкция от 5 до 20 хиляди лв.. Едно от арестуваните лица е с филантропичен статут, а другите – с подобен на непрекъснато пребиваващи у нас. Техните обвинявания са за незаконно подкрепяне на 47 непознати жители. „ Те са арестувани са за 72 часа и следва внасяне на искане за непрекъснатия им арест ”, сподели Мария Маркова от Районната прокуратура в Бургас.  

Един българин също се проверява за съучастничество. Все още обаче против него няма повдигнати обвинявания. Изяснява се дали и по какъв начин тъкмо той е взел участие в незаконната скица.

„ Ролите са има били разнообразни. Единият е бил водач, другият сателит, който е настанявал лицата в рейса и третият, който е закупил рейса и го е дал на двамата водачи. И тримата са били сирийци. Българинът е закупил рейса от друго място и го е вкарал у нас ”, разясни Маркова.

„ ДНК експертизите съответстват, имаме еднаквост на профилите. Това е доказателство, че 15-годишният е карал. Свидетелите също удостоверяват ”, сподели Гайдаров.

Няма доказателства, че номерата на автобуса са били сменени.

Пътуващите в автобуса са били 13 малолетни деца, няколко са напълно дребни - на 4-5 години.

Установен е тъкмо маршрутът му от границата, както и мястото, откъдето е потеглил. Граничните служители на реда от Малко Търново са намерили следи и движимости от лицата. Автобусът е потеглил оттова, от местността Мишкова равнища, на 4 км от границата с Турция в посока Крушевец и по-късно към Бургас. 
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР