Повдигнати са обвинения на четирима души по разследването срещу криптобанката

...
Повдигнати са обвинения на четирима души по разследването срещу криптобанката
Коментари Харесай

Четирима души с обвинения по случая „Nexo”

Повдигнати са обвинявания на четирима души по следствието против криптобанката Nexo. Това заяви на конференция в петък директорът на Националната следствена работа Борислав Сарафов. На всички обвинени - български жители, е наложена възбрана да напущат България, макар че не е ясно дали те са у нас все още. На подведените под отговорност са назначени данъчни проверки, както и на свързани с тях физически и юридически лица.

Те са обвинени в присъединяване в проведена незаконна група, която функционирала от началото на 2018 година до вчерашния ден и правила активността на Каймановите острови и във Англия. Един от обвинените е апетитен за началник на групата. 

" Тя е основана с користна цел – пране на пари, данъчни закононарушения, компютърни измами и осъществяване на банкова активност без лиценз ", разясни Сарафов.

" Група компании са обединени под името Nexo. Дейността ѝ се управлява от българското сдружение " Ен Ди Ес ", заяви Светослав Василев, ръководител на Отдел " Киберпрестъпления " в Национална следствена служба.

" Благодаря на всички сътрудници, които работят от няколко месеца по случая " Nexo ”. Той е неповторим за България и един от дребното такива в международен мащаб ”, съобщи основният прокурор Иван Гешев.

Гешев акцентира, че по проблема нашите служби си сътрудничат с европейските и евроатлантическите си сътрудници.

" Този  случай е много комплициран и разчитаме на подпомагане, в това число и на експертна помощ. В бъдеще евентуално ни следва още по-сложна работа. Имаме потенциала да се оправим, без значение от провокациите, пред които сме изправени ”, добави Гешев.

Източник: inews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР