Повдигането на въпроса за бъдещето на Паметника на съветската армия

...
Повдигането на въпроса за бъдещето на Паметника на съветската армия
Коментари Харесай

Ваня Григорова: Паметникът на съветската армия може да доведе до коалиция в СОС

Повдигането на въпроса за бъдещето на Паметника на руската войска демонстрира единствено едно - опитите на ГЕРБ и ПП-ДБ да намерят своя допирна точка и да обяснят за какво са подготвени на сглобка и на равнище Столичен общински съвет. Това съобщи в Българска национална телевизия " Денят стартира " Ваня Григорова - общински консултант от " Българска социалистическа партия за България ".

Няма по какъв начин да се примирим със заличаването на историята, само че за жалост Столичния общински съвет не взема решение ориста на Паметника на руската войска. Това, което следва да се направи, е в Народното събрание да бъде извикана регионалната шефка, с цел да изясни какво прави. Трябва да спрем да използваме историята за партийни цели, безапелационна е Григорова.

Тя уточни, че който и да е може да бъде определен за краткотраен ръководител на СОС, в случай че фактически София губи милиони от това, че не могат да се решат незабавно проблеми.

Да изберем една персона не е стабилно решение. Тази персона би трябвало да е освен тя като персона консенсусна, само че и политиките, които ще се организират през нея. Защото другояче ще се ядосаме и след една или две седмица ще свалим, който и да е в този момент.

Фактът, че една седмица не се водиха обществени договаряния, значи че са водени подмолни такива. Поискахме информация тъкмо по какъв начин ще бъдат изгубени тези средства и поискахме да бъде направен отчет от кмета на София, тъй като все още имаме единствено едно изказване. Очевидно се нуждаем от повече информация.

Ако бъдем уверени, че това е по този начин, няма никаква спънка да изберем който и да е и да бъде ръководител на СОС в границите на избран интервал, да се сформира комисия, да се гласоподава този отчет и да намерим решение на наболял проблем, а след това да се търси дълготрайно решение, акцентира Григорова.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР