Потвърждават се прогнозите за съществено застудяване през втората половина на

...
Потвърждават се прогнозите за съществено застудяване през втората половина на
Коментари Харесай

Съществено застудяване се очаква в близките дни

Потвърждават се прогнозите за значително захлаждане през втората половина на седмицата. В доста региони от страната се чакат по този начин наречените " ледени " дни, в които даже и оптималните температури са негативни, а заран ще има стойности и под минус 10°.

В по-голямата част от страната минималните температури на следващия ден ще бъдат сред минус 6° и минус 1°, в крайните югозападни региони и по Южното Черноморие към 0°, а оптималните - сред 0° и 6°. Ще остане по-често облачно, тук-там със слаби валежи от сняг. Ще духа слаб до сдържан северен вятър.

По Черноморието ще има и слънчеви часове, само че ще бъде доста прохладно, с краткотрайно мощен вятър с посока от север-североизток. Вълнението на морето ще бъде 2-3 бала.

Ветровито ще остане и в планините и по планинските проходи ще има виелици и преспи.Ще бъде облачно, мъгливо и ще продължи да превалява сняг. Ще бъде и доста студено, с оптималните температури по най-високите върхове минус 16° - минус 17°. Висока остава и заплахата от лавини.

Слънчево ще бъде и на следващия ден в по-голямата част от Европа, която е под въздействието на просторен антициклон. Снеговалежи ще има в източните елементи от континента, както и в северните региони на Балканите. Не единствено у нас, във всички балкански страни ще бъде по-студено от типичното за месец март.

В околните дни захлаждането ще продължи. От най-северните елементи на континента на юг ще се спуска леден арктичен въздух, който ще доближи даже до най-южните елементи на полуострова и даже до северните елементи на Африка. Освен доста студено, ще бъде и прохладно. Ще има и валежи от сняг, само че слаби и единствено на обособени места. Очакванията са при започване на идната седмица температурите да тръгнат нагоре.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР