Потвърди се седми случай на коронавирус в България. Това е

...
Потвърди се седми случай на коронавирус в България. Това е
Коментари Харесай

Последни данни: Седми случай на коронавирус в България

Потвърди се седми случай на ковид в България. Това е 62-годишна жена. Колежка, която не е контактувала с пациент в България. Това съобщи началникът на Военномедицинска академия (ВМА) ген. Венцислав Мутафчийски.

Последното посещаване на работа в България на инфектираната жена е било на 22 февруари.

„ Тя е била на конгрес в Англия и на конгрес в Испания. Завърнала се е преди дни в България “, изясни ген. Венцислав Мутафчийски.

Жената е настанена във инфекциозната клиника на ВМА. Състоянието на дамата е положително.

Издирени са контактните лица, ще бъдат изследвани, сподели още ген. Венцислав Мутафчийски.

Пет проби от Стара Загора за ковид са негативни. „ Към днешния миг във ВМА лабораторията са заложени 40 проби. Едната от тях е позитивна, две са съмнителни и подлежат на потвърждаване в утрешния ден, останалите са негативни. В националната лаборатория са заложени 54 проби, една е позитивна. Всъщност позитивната проба, за която приказваме е на едно и също лице. Във Варна има 18 проби, които ще бъдат подготвени към 20.00 часа “, съобщи шефът на ВМА.

Проф. Мутафчийски изрече състрадание на околните на умрялата 66-годишна жена. Той съобщи, че лекарите в „ Пирогов “ не престават да се борят за живота на нейния брачен партньор, който е на 74 години. /tribune.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР