“Потресени сме. Време е Лозен да получи адекватна помощ. Време

...
“Потресени сме. Време е Лозен да получи адекватна помощ. Време
Коментари Харесай

Жители на Лозен на протест: Ако миналата година имаше наказание за убиеца, сега нямаше да има две нови жертви

“Потресени сме. Време е Лозен да получи съответна помощ. Време е Лозен, който е на повърхност от 92 кв. км., да получи непрекъснато полицейско наличие. Имаме един чиновник, неотдавна са двама, само че до момента в който няма изнесен полицейски сектор, мисля че няма да се случи смяната ”. Това съобщи за БГНЕС кметът на село Лозен Георги Младенов.


Тази вечер поданици на софийското село Лозен излязоха на митинг. Сутринта край селото бяха открити телата на двама души - 18-годишно момиче, и 33-годишен мъж, съобщи кореспондент на БГНЕС.

Милена съобщи за БГНЕС, че е време към този момент да има правдивост. “Искам да бъда спокойна за децата си, на следващия ден могат те да са жертвите. Ако имаше наказване предходната година, когато същият причинител умъртви едно момиче, тези две деца в този момент щяха да са живи ”, сподели още тя.

Мария Иванова живее в Лозен от 40 години. “Детето ми е на шест години, такива неща се случиха и предходната година. Вече ме е боязън, тъй като щерка ми след години ще стане на 18 ”, сподели протестиращата, след което акцентира, че сигурно би трябвало да има 24-часово полицейско наличие в селото. “За мен това е идея. Тези млади деца носят букети, цветя, палят свещи, грубо е. Тези зверства би трябвало да приключат, има закон, който би трябвало да се съблюдава ”, посочи Мария Иванова.


Задържаният за двойното ликвидиране през днешния ден е с висяща присъда за друго ликвидиране през предходната година. “Присъда обаче няма, в случай че не се съберем на следващия ден или други ден, това момче още веднъж ще бъде измежду нас, и в случай че му е простено три убийства, идващия път той ще е с калашник и ще изпозастреля всички ”, акцентира жителката на село Лозен, след което показа, че е познавала обвинения мъж - Ч. Б. задочно. “Той работеше в магазин, всички от селото сме общували с него. Дадоха му работа, тъй като откакто съдът го е пуснал, мислехме, че този човек е почтен ”, акцентира Мария Иванова.

Росица Вълчанова съобщи за БГНЕС, че е тук, с цел да даде своята съпричастност към фамилиите на жертвите и такива нещастия да не се случват още веднъж. “Крайно време е да се сезират органите и отговорните да бъдат осъдени заслужено. За родителите на тези деца няма да има успокоение ”, сподели Росица Вълчанова. Тя също счита, че би трябвало да има непрекъснато 24 часово наличие в селото.

БГНЕС напомня, че труповете на двама души - момиче на 18 година, и мъж на 33 година, бяха открити тази заран край софийското село Лозен. Жертвите са с огнестрелни рани. Телата на мъжа и дамата са изхвърлени в покрайнините на селото, на към 500 м. едно от друго. За закононарушението е арестуван 34-годишният Ч.Б., който преди година е умъртвил друго момиче от селото.


От прокуратурата по-рано през днешния ден оповестиха, че той е с висяща присъда, само че делото е за " непредумишлено ликвидиране ". Жертвата тогава също е било младо момиче, намерено със следи от душене. И днешните жертви - мъж на 33 година и момиче на 18 година, са от селото. Момичето, убито преди година, също е от селото.

По време на митинга през днешния ден жителите на селото поставиха цветя и възпламениха свещи в памет на двете млади жертви./БГНЕС

Източник: bgnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР