Потреблението на България през зимните месеци за последните 5 години

...
Потреблението на България през зимните месеци за последните 5 години
Коментари Харесай

Бивш зам.-министър на енергетиката: Защо никой не говори как ще се спести 15% от потреблението на газ?


Потреблението на България през зимните месеци за последните 5 години е 2 милиарда кубични метра. Решиха да потребяваме 15% по-малко, това са 300 милиона. Ако бъде наложено административно на бизнеса, кой ще заплати? Другото решение е да търпят ограничения битовите консуматори и Топлофикациите. Това значи, че няма да се къпем ли? Защо никой не приказва за този проблем? Няма взето решение от кого да се понижи потреблението.

Това разяснява за " Твоят ден " Пламен Данаилов, някогашен зам.-министър на енергетиката от " ".

По думите му в случай че задължението не се извърши, Европейска комисия ще го наложи наложително. " Трябва да се обясни това ще докара ли до наказания. Ако не се вземе от бизнеса, това в действителност значи, че ще сме на по-студено, а топлата вода няма да е толкоз топла ", акцентира той.

Според него газ ще има, въпросът е на каква цена. " 800-те милиона, дадени на " Булгаргаз ", можеше да бъдат употребявани за опазване на здравето, вместо да купуваме безценен природен газ. Мнозина обявиха, че е най-добре да имаме ниска цена на газа, а в този момент се оказаха срещу " Газпром ".

Пазарът би трябвало да се либерализира и търговците на синьо гориво да се конкурират. Някои желаят да монополизират " Булгаргаз ". Можем да имаме подозрения, че се употребява за хранилка ", съобщи Данаилов. И добави, че специалисти би трябвало да проучват обстановката преди да се създадат стъпки към обновяване на връзките с " Газпром ".
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР