Потребителският кредит е един от най-популярните видове кредити. Този заем,

...
Потребителският кредит е един от най-популярните видове кредити. Този заем,
Коментари Харесай

Потребителски кредит - често срещани митове и погрешни схващания


Потребителският заем е един от най-популярните типове заеми. Този заем, за разлика от ипотечните и бизнес заеми, може да бъде употребен за всевъзможни цели - от закупуване на годежен пръстен и образуване на тържества до ремонт на дома и замяна на обзавеждането.

Потребителските заеми постоянно идват с по-изгодни лихвени проценти спрямо кредитните карти. А най-хубавото е, че тегленето на подобен заем става извънредно бързо и елементарно и съвсем постоянно услугата се предлага онлайн.

Потребителските заеми онлайн на да вземем за пример оферират доста преимущества. Заедно с тях обаче се носят и много легенди, които постоянно обезсърчават хората да употребяват тези заеми, даже когато в действителност се нуждаят от финансова помощ. Тук ще разгледаме някои от най-често срещаните неправилни схващания по отношение на потребителските заеми.
Можете да вземете потребителски заем само от банка
Колкото и да е необичайно, към момента има хора, които считат, че банките са единствените финансови институции, които оферират потребителски заеми. Това обаче е изцяло неправилно разбиране, евентуално останало от предишното, когато в действителност в действителност е било по този начин.

Фирмите за бързи заеми да вземем за пример са склонни да ви дадат потребителски заем даже и в случай че не сте назначени на непрекъснат трудов контракт или в случай че вашето ЦКР не е чудесно.
Ще ви би трябвало гарант
Да, някои банки могат да изискват поръчител като поръчителство по заема, изключително когато теглите по-голяма сума. В множеството случаи обаче няма да имате потребност от гарант, с цел да вземете потребителски заем.

Освен това доста компании за бързи заеми дават заеми онлайн без нужда от поръчителство или гарант. Това значи, че даже и да нямате човек, който да подсигурява за вас, вие отново можете да получите достъп до финансовата поддръжка, от която се нуждаете.
Не можете да получите заем, в случай че имате неприятно ЦКР
Кредитната история безспорно е фактор, който вашият заемодател ще вземе под внимание, с цел да дефинира дали да ви отпусне мечтаното финансиране или не. И въпреки всичко неприятното кредитно досие не всеки път води до отвод.

Въпреки че това е значим аршин за утвърждение, заемодателите нормално преглеждат и други фактори като да вземем за пример, приходи, месторабота, настоящи отговорности и т. н. Някои банки са склонни да отпускат потребителски заеми даже и на хора с не чак толкоз положително ЦКР. Всичко зависи от политиката и условията на самата институция.
Тегленето на потребителски заем лишава време
Благодарение на софтуерния прогрес и цифровите решения доста компании към този момент дават бърз и комфортен метод за приемане на потребителски заем - напълно онлайн. Целият развой - от кандидатстването до приемането на средствата във вашата сметка - може да бъде приключен в границите на няколко минути.

Имайте поради обаче, че това е по този начин, ако кандидатствате за потребителски заем онлайн. Тегленето на общоприет заем от банка нормално лишава малко повече време, защото включва повече документи и по-обширна инспекция.
Може да вземете потребителски заем единствено в случай че сте назначени на непрекъснат трудов контракт
Общоприето разбиране е, че единствено лица, назначени на непрекъснат трудов контракт, имат право да аплайват за потребителски заем. Разбира се, в това има доза истина, защото едно от изискванията на банките за разпределяне на заем е точно това да имате постоянна работа и приходи. Следователно, в случай че сте независимо заето лице и кандидатствате за банков заем, има действителен късмет да бъдете отхвърлени.

В умозаключение, можем да кажем, че приемането на потребителски заем е доста по-лесно, в сравнение с си мислите. Освен това един подобен заем може да ви помогне в доста обстановки. Така че не позволявайте на неправилните схващания да ви спъват. Вместо това приемете обстоятелствата и направете по този начин, че тези заеми да работят за вас.
Източник: eurocom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР