Потребителските нагласи относно икономическото развитие на САЩ се подобриха рязко

...
Потребителските нагласи относно икономическото развитие на САЩ се подобриха рязко
Коментари Харесай

Ръст на потребителските нагласи в САЩ през април до 14-месечен връх



Потребителските настройки по отношение на икономическото развиване на Съединени американски щати се усъвършенстваха внезапно през април до 14-месечен връх с помощта на предоставените спомагателни държавни фискални тласъци и ускорената имунизация против Covid-19, което разрешава на все по-голяма част от бизнес услугите да отворят още веднъж, способства за повишение на търсенето и за разкриването на нови работни места от страна на фирмите.

Това демонстрират резултати от последно изследване на компанията Conference Board.

Индексът на потребителското доверие скочи през април до 121,7 пункта от 109,7 пункта през март, до момента в който упованията бяха за много по-скромно повишаване към 113,0 пункта.

Това е най-високо равнище на показателя от февруари 2020 година насам - тъкмо месец преди коронавирусната пандемия да удари и Съединени американски щати. Индексът обаче към момента остава под неговия 20-годишен връх от 132,6 пункта, доближат през февруари предходната година.

Индексът, измерващ оценката на американските консуматори за настоящите стопански условия в страната (въз съществена на тяхната оценка за настоящите бизнес и условия на трудовия пазар), набъбна доста мощно до 139,6 пункта от 110,1 пункта през март.

В същото време показателят на потребителските упования за икономическата интензивност през идващите шест месеца (въз съществена на краткосрочните бъдещи упования за приходите, бизнес и изискванията на трудовия пазар) се увеличи много по-скромно до 109,8 пункта от 108,3 пункта месец по-рано.

Лин Франко, старши шеф на изследването на Conference Board, разяснява резултатите по този начин: " Потребителското доверие се възвърне внезапно през последните два месеца и в този момент е на най-високото си равнище от февруари 2020 година Оценката на потребителите за настоящите условия се усъвършенства доста през април, предполагайки, че икономическото възобновяване ще се ускори в допълнение при започване на второто тримесечие. Краткосрочните инфлационни упования се резервираха постоянни през април, само че остават нараснали ".
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР