Потребителите трябва да изхвърлят своите китайски смартфони и повече да

...
Потребителите трябва да изхвърлят своите китайски смартфони и повече да
Коментари Харесай

Литва призова гражданите си да изхвърлят китайските си смартфони

Потребителите би трябвало да изхвърлят своите китайски смарт телефони и повече да не си купуват такива. Това прикани Министерството на защитата на Литва, съобщи Би Би Си.

Съветът идва след проучване от страна на Националния център за киберсигурност на страната, съгласно което китайските апарати за връзка трансферират криптирани данни за потреблението на телефона към сървър в Сингапур.

Освен това те имат програмен продукт, който открива и цензурира термини и изрази като ''Свободен Тибет'', ''Да живее независимостта на Тайван'' или ''Движение за демокрация''. Софтуерът цензурира и повече от 449 термина. Функцията е била изключена за Европа, само че в отчета се твърди, че  може да бъде задействана от разстояние когато и да е. Става въпрос за новите модели телефон на Xiaomi Mi 10T 5G.

Докладът също по този начин откри минус и в модела P40 5G на Huawei, излагащ потребителите на риск от нарушавания в киберсигурността. ''AppGallery, формалният магазин за приложения на Huawei, насочва потребителите към електронни магазини на трети страни, където някои от приложенията са оценени от антивирусни стратегии като злонамерени или инфектирани с вируси'', се споделя в изказване на литовското министерство на защитата.

И двете компании обявиха пред Би Би Си, че съблюдават законите и наредбите на страните, с които работят, и дават приоритет на киберсигурността и поверителността.

Източник: Мениджър Нюз

Източник: obekti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР