Потребителите на Facebook и Instagram ще започнат да виждат етикети

...
Потребителите на Facebook и Instagram ще започнат да виждат етикети
Коментари Харесай

Meta казва, че ще обозначава изображения, генерирани от AI, във Facebook и Instagram

Потребителите на Фейсбук и Instagram ще стартират да виждат етикети на изображения, генерирани от AI, които се появяват в техните излъчвания в обществените медии, част от по-широка самодейност на софтуерната промишленост за подбиране сред какво е действително и какво не.

Meta сподели във вторник, че работи с сътрудници от промишлеността по механически стандарти, които ще улеснят идентифицирането на изображения и вероятно видео и аудио, генерирани от принадлежности за изкуствен интелект.

Какво Остава да забележим какъв брой добре ще работи във време, когато е по-лесно от всеки път да се вършат и популяризират изображения, генерирани от AI, които могат да причинят щета - от изборна дезинформация до подправени голи актове на звезди без единодушие.

„ Това е тип сигнал, че те одобряват съществено обстоятелството, че генерирането на подправено наличие онлайн е проблем за техните платформи “, сподели Гили Видан, помощник професор по осведомителни науки в университета Корнел. Може да бъде „ много дейно “ при маркир...

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР