Потребители на Банка ДСК могат да станат жертва на измама,

...
Потребители на Банка ДСК могат да станат жертва на измама,
Коментари Харесай

Банка ДСК алармира за опит за фишинг измама

Потребители на Банка ДСК могат да станат жертва на машинация, в случай че последват линк във подправено писмо, получено на тяхната е-поща. Измамният мейл е на български език и посредством него нарушители се пробват да заблудят потребителя да “препотвърди профила си” в ДСК Директ – услугата за интернет банкиране на банката.

От Банка ДСК приканва клиентите си да изтрият известието си, ако са го получили.

 Банка ДСК сигнализира за опит за фишинг машинация

“Молим да бъдете внимателни и в случай че сте получили сходен имейл със подозрително наличие да не отваряте линковете, които съдържа и да не предоставяте никакви чувствителни персонални данни, като потребителско име или ключова дума за ДСК Директ, имена върху карта, номер на карта, дата на годност, CVC код.”, пишат от банката.

На с изключение на очевидните неточности в текста на писмото се набива на очи и странният адрес откъдето е изпратено то – швейцарски домейн, явно нямащ нищо общо с Банка ДСК. Домейнът на който измамниците се пробват да примамят клиентите на банката пък е италиански, макар че в самия текст на писмото той е затулен, тъй че да наподобява като че ли препраща клиента към уеб страницата на ДСК Директ.

Също по този начин кредитната институция приканват клиентите си при други сходни случаи да се свързват неотложно Центъра за обслужване на клиенти на Банка ДСК на телефон 0700 10 375, къс номер *2375 (*BDSK), имейл: [email protected] или посредством формите за противоположната връзка на интернет страницата на Банка ДСК, ДСК Директ или ДСК Смарт.
Източник: computerworld.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР