Потокът на руски газ към европейски клиенти е намалял по

...
Потокът на руски газ към европейски клиенти е намалял по
Коментари Харесай

Путин обвини Запада за намаляването на газовите доставки -

Потокът на съветски газ към европейски клиенти е намалял по виновност на самия Запад, а доставките може да продължат да се свиват.

Това разгласи съветският президент Владимир Путин при визитата си в Техеран, където се срещна с водачите на Иран и Турция, заяви Българска телеграфна агенция.

Изявлението на Путин ускори още повече напрежението върху Европейски Съюз, който се притеснява, че Русия може да спре газовите доставки, с цел да предизвика стопански и политически безпорядък в Европа през зимата, отбелязва Асошиейтед прес.

Путин сподели пред съветски медии в Техеран, че количествата газ, превозени по газопровода " Северен поток-1 " до Германия, ще продължат да спадат - от 60 милиона до 30 милиона кубични метра на ден или към една пета от потенциала на оборудването, в случай че бързо не бъде заменена турбина.

Той добави, че Русия би могла да пусне в употреба приключеният наскоро " Северен поток-2 ", само че единствено с половината от планувания му потенциал, защото останалите количества газ се употребяват за вътрешни потребности.

Стопанинът на Кремъл предизвести Запада, че проектът за ценови таван на съветския нефт като част от глобите против Москва поради нашествието в Украйна ще дестабилизира международния петролен пазар и ще докара до скок на цените.

" Чуваме някакви налудничави хрумвания за ограничение на размерите съветски нефт и предел за цената на съветския нефт. Резултатът ще бъде същият. Цените ще скочат до небето ", съобщи Путин.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР