Потенциалната ваксина срещу Covid-19 на Оксфордския университет може да бъде

...
Потенциалната ваксина срещу Covid-19 на Оксфордския университет може да бъде
Коментари Харесай

Оксфордската ваксина може да е достъпна до края на годината

Потенциалната ваксина против Covid-19 на Оксфордския университет може да бъде пусната до края на годината, само че не е несъмнено, че това ще се случи, съобщи във вторник водещият разработчик на имунизацията, оповестява Ройтерс.
Експерименталната ваксина, която е лицензирана от АстраЗенека (AstraZeneca), води до имунен отговор при клинични изследвания в ранен етап, демонстрираха данните, оповестени в понеделник, което резервира очакванията, че имунизацията ще влезе в приложимост до края на годината.

Целта имунизацията да бъде налична в края на годината е постижима, само че няма безусловно никаква сигурност за това, защото е належащо да се изпълнят три условия: имунизацията да покаже, че работи при изпитванията в късен стадий, да се произведат огромни количества и регулаторите бързо да се съгласят да я лицензират за незабавна приложимост, сподели Сара Гилбърт от екипа, разработващ имунизацията, пред BBC Radio.

От Оксфордския университет считат, че може да има създадени милион дози до септември.

Въпреки че договорката с АстраЗенека е осигурила индустриален потенциал, по-ниското разпространяване на новия ковид във Англия усложнява процеса на доказване на ефикасността на имунизацията.

Късни тествания са в ход в Бразилия и Южна Африка и следва да стартират в Съединени американски щати.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР