Потенциален дефолт, който може да настъпи, ако Конгресът на САЩ

...
Потенциален дефолт, който може да настъпи, ако Конгресът на САЩ
Коментари Харесай

Байдън: Дефолт в САЩ ще застраши статута на долара като световна валута

Потенциален дефолт, който може да настъпи, в случай че Конгресът на Съединени американски щати не се съгласи да увеличи тавана на обществения дълг, би заплашило статута на $ като международна аварийна валута. Това сподели американският президент Джо Байдън в понеделник, говорейки в Белия дом, представен от TACC.

" Неуспехът да се увеличи таванът на обществения дълг ще сложи под въпрос желанието на Конгреса да извърши нашите отговорности, които към този момент сме поели (върху себе си), а не нови. Това ще подкопае надеждността на държавните скъпи бумаги, а също по този начин ще заплаши статутa на $ като международна аварийна валута ", сподели американският президент

Байдън прикани своите политически съперници от Републиканската партия да спрат да „ играят на съветска рулетка “ с американската стопанска система, като се опълчват на повишението на тавана на обществения дълг от Конгреса и по този метод излагат страната на риск от дефолт.
свързани новини1421на 30.09.2021
" Те би трябвало да спрат да играят съветска
рулетка с американската стопанска система ", сподели американският водач.

Байдън предизвести, че не може да подсигурява, че Съединени американски щати няма да просрочат отговорностите си по дълга. Американският водач акцентира, че решението на този проблем ще зависи от дейностите на републиканците в Конгреса.

Той беше запитан дали е допустима обстановка, при която Съединени американски щати няма да могат да изплатят дълговите си отговорности, защото американският Конгрес няма да спре действието на лимита на националния дълг. " Не мога да допускам, че крайният резултат ще бъде тъкмо подобен, тъй като последствията от това ще бъдат толкоз мрачни. Не имам вяра в това. Но мога ли да подсигурявам (че няма да има дефолт - записка ТАСС)? Ако бих могъл, щях, само че не мога “, отговори Байдън.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР