Потенциалът за сътрудничество между Русия и Европа не се реализира

...
Потенциалът за сътрудничество между Русия и Европа не се реализира
Коментари Харесай

Лавров: Потенциалът за взаимодействие между Русия и Европейския съюз е празен

" Потенциалът за съдействие сред Русия и Европа не се осъществя заради дейностите на западните страни, които отхвърлиха концепциите на Шарл де Гол. " Това съобщи съветският външен министър Сергей Лавров в публикация, оповестена в събота за френското списание The Revue Politique et Parlementaire, отдадена на 130-ия рожден ден на някогашния водач на Петата република, осведоми ТАСС.
" Евроатлантическият съюз е изправен пред огромна рецесия на доверие. Не е построена същински обединена Европа. Мащабният капацитет за взаимоотношение сред Русия и Европейския съюз в действителност е празен. Европейският, в това число френският, бизнес губи. Сигурен съм, че актуалният сюжет надалеч не е какво имаше поради Шарл де Гол, добре осведомен с контрапродуктивността и безполезността на „ Европа без Русия “, сподели министърът.
Руският външен министър означи, че опцията за образуване на архитектура на мира и стабилността на континента към момента остава. " При сегашните условия най-ефективният метод за решение на този проблем е да се прибавят капацитетите на разнообразни интеграционни планове, които се осъществят в обширни евразийски пространства - от Лисабон до Джакарта ", продължи той и добави, че тъкмо това е самодейността на президента на Руската федерация Владимир Путин, ориентирана към основаването на евразийското партньорство.
Министърът посочи, че реализирането на тази концепция към този момент е почнало посредством сдвояване на ЕАЕУ и китайската самодейност „ Един пояс - веднъж ”. " Мисля, че европейските сътрудници ще завоюват единствено в случай че се причислят към общите старания. Подобна взаимна работа освен ще усили конкурентоспособността на нашите стопански системи, само че и ще сложи основата за континентална система на равна и неделима сигурност ", акцентира той. Лавров е сигурен, че действителностите на интернационалните връзки са такива, че появяването на многополюсен, по-справедлив и либерален международен ред е неизбежна, затова страните би трябвало да признаят архаичната философия на хегемонията и господството.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР