Построявайки Турски поток“, ние дадохме повод на Русия да започне

...
Построявайки Турски поток“, ние дадохме повод на Русия да започне
Коментари Харесай

Мирчев: Построявайки „Турски поток“ дадохме повод на Русия да започне войната срещу Украйна

Построявайки „ Турски поток “, ние дадохме мотив на Русия да стартира войната против Украйна. Това съобщи Ивайло Мирчев от Политическа партия, в коридорите на Народното събрание.

Венко Сабрутев сподели коридорите на Народното събрание, че оферират комисия, която да разнищят всички обстоятелства и условия към построяването на „ Турски поток “.

„ Обществото би трябвало да знае за какво България обезпечи пускане на войната в Украйна. Трябва да се открият всички обстоятелства и условия към тръжната процедура, дали не е нарушен националният интерес, дали не сме влезнали в тежка взаимозависимост от Русия в доставката на газ. Българските жители би трябвало да знаят за какво бяха изхарчени 3 милиарда лв. за съветска тръба, която ще транспортира съветски газ “, изясни Сабрутев.

„ Имахме тръба, която идваше от Русия към България.

Нямаше никакъв смисъл да се строи „ Турски поток. Трябват най-малко 30-40 години, с цел да се избие инвестицията за плана. Построявайки „ Турски поток “, ние дадохме мотив на Русия да стартира войната против Украйна. Обслужихме ползите на Путин “, сподели още той.

„ ГЕРБ са като ветропоказател – единият ден поддържат Путин и Москва да заобиколят Украйна, оказват помощ в подготовката на войната, а в идващия ден споделят какъв брой е значима диверсификацията “, разгласи Мартин Димитров.

Още на 6 март с сътрудниците сме задали въпроси към сила министър.

Внесохме в деловодството на Народно заседание план на решение за основаване на краткотрайна комисия, която да изследва обстоятелствата и събитията към изчезналата „ Пътна карта “, която след това беше открита в имейлите на съветски депутати, както и всички обстоятелства и условия към построяването на газопровода „ Турски поток “. В годините обратно сме питали доста пъти къде е тази пътна карта. Отговорът на енергийно министерство е, че самото министерство не е уверено къде е тази пътна карта “, сподели още Сабрутев.

Мартин Димитров разяснява още, че депутатите от ПП-ДБ поискали копие от съветската страна, само че и оттова такова не било обезпечено.

SafeNews напомня, че водачът на ГЕРБ и някогашен министър-председател Бойко Борисов отхвърли обвиняванията, че при построяването на плана „ Турски поток “ ползите на страната ни не са били предпазени.

Източник: safenews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР