Пострадали от природни бедствия животновъди и пчелари могат да кандидатстват

...
Пострадали от природни бедствия животновъди и пчелари могат да кандидатстват
Коментари Харесай

Животновъди и пчелари с държавна помощ след природни бедствия

Пострадали от естествени бедствия животновъди и пчелари могат да аплайват за обезщетения на щетите  с държавна помощ. Напомнянето идва от Министерството на земеделието във връзка със зачестилите горски пожари.

От държавната  помощ могат да се възползват  всички фермери, отглеждащи селскостопански животни и пчелни фамилии,  като изискването е да са регистрирани като аграрни производители.

Финансовото  подкрепяне се поставя за компенсиране на материални вреди поради починали селскостопански животни и унищожени пчелни кошери вследствие на свлачища, наводнения, горски пожари и други естествени бедствия.

Важно е обаче да се знае,че при горските пожари става въпрос единствено за такива, зародили по натурален път, т.е. от мълнии. Според  статистиката  само  към 1% от зародилите горски пожари се предизвикват от мълнии, а в останалите 99 на 100 съществена причина за огнените бедствия е човешка немарливост. Когато гората е пламнала поради човешка неточност или немарливост, обезщетение на потърпевшите не се поставя.

За да получат обезщетения потърпевшите от естествените стихии би трябвало да се обърнат  към общинските служби по земеделие и да подадат документално заявление за инспекция на място от непрекъснато настоящите експертни комисии, които да издадат констативен протокол за откритите вреди.
Източник: econ.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР