Постоянно разположени бойни самолети на държави от НАТО и засилено

...
Постоянно разположени бойни самолети на държави от НАТО и засилено
Коментари Харесай

Атлантическият съвет иска бойни самолети от НАТО у нас на постоянна основа

Постоянно ситуирани бойни самолети на страни от НАТО и засилено съдействие желаят неправителствената организация Атлантически съвет. В послание към Министерството на защитата от организацията желае най-малко една батальонна бойна група на НАТО да е непрекъснато в страната.

Редовна процедура, а не епизодично решение би трябвало да са взаимните задачи за защита на въздушното пространство, споделят от Атлантическия съвет. Като образец показват предлагането на Испания и Нидерландия да изпратят бойни самолети. В Румъния има непрекъснато бойни самолети на страни от НАТО. „ Успешно прилагано “, съгласно Съвета, би трябвало да е и съглашението с Румъния за презгранични интервенции.

България би трябвало да има най-малко една батальонна бойна група на НАТО, както са създали Полша и балтийските страни.

Атлантическия съвет приканва България да ускори построяването на Военноморския център като конструкция на Алианса. Да изиска и разполагане на зенитно-ракетни системи „ Пейтриът “.

„ Тези дейности ще доведат до усилване на наличието на НАТО в Черно море, пишат от Атлантическия съвет “.

Министърът на защитата Стефан Янев сподели, че „ демонстрацията на единството и солидарността на НАТО на българска територия ще бъде направено с български въоръжени сили “.

А предходната година началникът на защитата адмирал Емил Ефтимов прикани в интервал на превъоръжаване, страната ни да реши дали за избран интервал някои задания на армията с цел да отпаднат, да бъдат делегирани или преформулирани.
Източник: front.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР