Постоянният представител на Република България към ЕС посланик Румен Александров

...
Постоянният представител на Република България към ЕС посланик Румен Александров
Коментари Харесай

Постоянният представител на България в ЕС се срещна с македонските българи

Постоянният представител на Република България към Европейски Съюз дипломат Румен Александров беседва през днешния ден с представители на организации на жители с българско съзнание в Република Северна Македония, които са в Брюксел по покана на депутата в Европейския парламент Андрей Ковачев.

" България поредно слага въпроса за гарантиране правата на българите в страната-кандидатка като част от преговорния развой за участие на Република Северна Македония към Европейски Съюз. Многократно сме уведомили европейските сътрудници и институциите на Европейски Съюз за проблемите, които срещат българите в Северна Македония, за множеството случаи на дискриминация и заплашванията. Става дума за систематичен проблем, а не за изолирани случаи на принуждение или диалект на ненавист и това би трябвало да се признае от нашите сътрудници и от интернационалните организации, занимаващи се с правата на индивида “, съобщи дипломат Александров.
Той акцентира, че наложително изискване за формалното пускане на договарянията със Скопие за участие в Европейски Съюз е приемането на измененията в конституцията на страната и включването на българите измежду народностите в Северна Македония.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР