Постоянният представител на Иран при ООН Амир Сайед Иравани заяви

...
Постоянният представител на Иран при ООН Амир Сайед Иравани заяви
Коментари Харесай

Техеран: Ще отговорим пропорциално на всяка военна операция на САЩ срещу страната ни

Постоянният представител на Иран при Организация на обединените нации Амир Сайед Иравани съобщи на незабавното съвещание на Съвета за сигурност, че страната му " ще отговори съразмерно " на всяка военна интервенция на Съединени американски щати против нея, съобщи Ройтерс, представена от Българска телеграфна агенция.

Иравани сподели, че нападението на Техеран против Израел в нощта против 14 април, поради което бе свикано незабавното съвещание на Съвета за сигурност на Организация на обединените нации, е било " належащо и съразмерно ". Той разясни, че въпреки и Иран да не търси ескалация на спора и да няма желание да се ангажира с опълчване против Съединени американски щати, в това време удостоверява правото си на самозащита.

" Ако Съединени американски щати стартират военни интервенции против Иран и неговите жители и надлежно застрашат националната ни сигурност и ползи, то Иран ще употребява присъщото си право да отговори съразмерно ", съобщи Иравани в Организация на обединените нации.

В същото време непрекъснатият представител на Израел в Организацията на обединените народи Гилад Ердан упрекна Иран в нарушение на интернационалното право по време на съвещанието на Съвета за сигурност и пусна на таблета си видео, което демонстрира по какъв начин израелските сили прехващат ирански дрон над джамията " Ал Акса " в Йерусалим, която е свещено място за мюсюлманите, осведоми Ройтерс.

" Ето, може да го видите ", е споделил Ердан, като е размахал таблета по посока на иранския представител. Израелецът е призовал Съвета за сигурност да осъди Иран, да върне глобите и да разгласи иранския Корпус на гвардейците на Ислямската гражданска война (КГИР) за терористична организация.

" Забавянето на алармата за пробуждане към този момент не е вид. Единственият вид е да се осъди Иран и да се употребяват всички средства, нужни да се накара Техеран да заплати цената на ужасяващите си закононарушения ", съобщи Ердан пред Съвета за сигурност, който бе призован по негово искане, показва Ройтерс.

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР