Постната питка е като царица на празничната вечеря за Бъдни

...
Постната питка е като царица на празничната вечеря за Бъдни
Коментари Харесай

Така баба приготвя питката за Бъдни вечер – златна коричка и мека отвътре

Постната питка е като кралица на празничната вечеря за Бъдни вечер. Без нея трапезата няма да е същата. Приготвянето на питката си има своите тънкости и специфики, в случай че желаеме коричката й да е хрупкава, а в средата да е мека като памук.

Ще ви разкрием рецептата, която доста от нашите баби са спазвали прецизно и са успявали да ни зарадват с благоуханен и апетитен самун, който да похапнем дружно с останалите ястия на Бъдни вечер.
Рецепта за вкусна содена погача за Бъдни вечер Продукти, които всеки би трябвало да си набави:
• 500 гр. Брашно;

• 350 мл топла газирана вода;

• 5 с.л. олио;

• 2 с.л. захар;

• 1 с.л. оцет;

• 3 с.л. лимонен сок;

• 1 ч.л. сода бикарбонат.
Начин на подготвяне: Трик, с който постната питка за Бъдни вечер ще е хем вкусна, хем пухкава
Абсолютно сигурни сме, че рецептата, която ще споделим с вас, ще откри място в бележника на всяка стопанка. Крайният резултат е повече о...

Започнете с пресяването на брашното, което в действителност е най-важната стъпка. Нужно е да излезе въздуха от него, тъй че най-после питката да е пухкава и мекичка. В центъра му направете кладенче, а в него изсипете всички съставки от листата. Започнете да месите, до момента в който не се получи меко тесто, което не залепва по ръцете. Когато това стане, покрийте с забрадка и го оставете да шупва за към 30 минути на топло място. Важно е да споменем, че газираната вода би трябвало леко да я затоплите, преди да я прибавите към брашното и останалите артикули.

Можете да си оставите дребна част от тестото, с която да извършите фигурите върху питката. Пригответе си тавичка с хартия за печене. Загрейте фурната на 190 градуса и сложете погачата да се пече. Обикновено лишава към 30 – 40 минути, до момента в който се получи златиста коричка извън.

Накрая покрийте с навлажнена забрадка, тъй че да омекне и да стане идеално хрупкава и апетитна.

Желаем ви положително въодушевление и кулинарно ентусиазъм!

Още от РЕЦЕПТИ:
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР