Постижението на американските учени бележи голяма крачка напред в използването

...
Постижението на американските учени бележи голяма крачка напред в използването
Коментари Харесай

Учени създадоха бактерии-убийци на ракови клетки

Постижението на американските учени бележи огромна крачка напред в потреблението на непатогенни бактерии за битка с онкологичните болести

Комбинирайки открития в региона на имунологията на рака със комплицирано генно инженерство, откриватели от Колумбийския университет в Съединени американски щати са основали бактерии-убийци на ракови кафези, написа сп. " Сайънс адвансис ", съобщи Българска телеграфна агенция.

Постижението на американските учени бележи огромна крачка напред в потреблението на непатогенни бактерии за битка с онкологичните болести.

Създаденият от експертите " бактериален отряд самоубийци " се насочва към туморите, привличайки личните имунни кафези на гостоприемника към рака, с цел да го унищожи.

Учените знаят от години, че някои типове бактерии могат да виреят в туморите. Предполага се, че това се дължи на нискокиселинната, некротична и изключена от имунната система среда, която е неповторима за ядрото на тумора и подкрепя растежа на бактериите, като в същото време предотвратява изчистването им от имунните кафези, изяснява Никълъс Арпая от изследователския екип.

В основата на метода е пробиотичен вариант на бактерията Е. coli, модифициран със синхронизирана скица за лизиране. След като попаднат в тумора, бактериите се разпадат, освобождавайки наличието си. Преди това откривателите са добавили към микробите гени, кодиращи протеини, които блокират растежа на туморните кафези или отбелязват тумора за разграждане от имунните кафези.

Терапевтичният метод е тестван върху скотски модели. Редактираните бактерии са провокирали резистентен имунен отговор против тумори, които са били в непосредствена непосредственост до мястото на доставянето им, както и против по-отдалечени новообразувания. Това значи, че е допустимо бактериалният препарат да се ползва интравенозно.

Отличителната линия на бактериите, отгледани в лабораторни условия, е, че могат да оцеляват единствено в характерната среда на туморите, което значи, че не съставляват опасност за здравите тъкани на тялото.

Американските учени към този момент са подали заявление за патент и понастоящем вършат проучвания за усъвършенстване на лекуването и подготовка за бъдещи клинични изпитвания на бактериалната терапия върху хора.
Източник: dunavmost.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР