Постигнатото от Мей споразумение обаче остава несигурно, поради което остават

...
Постигнатото от Мей споразумение обаче остава несигурно, поради което остават
Коментари Харесай

Изненада В Последния Момент! Нов Тотален Обрат С Брекзит!

Постигнатото от Мей съглашение обаче остава нестабилно, заради което остават вероятни редица разновидности - от Брекзит без съглашение, до прекъсване на Брекзита, отбелязва Ройтерс. По-рано този месец премиерката отсрочи планувано гласоподаване на съглашението, признавайки, че то евентуално ще бъде отхвърлено от Народното събрание. Депутатите ще гласоподават за съглашението следващата година, през седмицата от 14 до 20 януари.

Юнкер: Не ви задържаме

Председателят на Европейската комисия Жан-Клод Юнкер в това време увери, че Брюксел не се пробва да задържи Англия в Европейски Съюз и желае да стартира да разисква бъдещите връзки незабавно щом английският парламент утвърди Брекзит, с цел да се концентрира на личното си единение преди идните избори през май, съобщи Ройтерс.

" Намеква се, че нашата цел е да задържим Англия в Европейски Съюз с всички вероятни средства. Нямаме сходно желание. Всичко, което желаеме, е изясненост за нашите бъдещи връзки ", съобщи Юнкер в изявление за в. " Велт ам зонтаг ". " Ние зачитаме резултатите от референдума " за овакантяване на Европейски Съюз, акцентира той.

Юнкер акцентира, че Европейски Съюз е подготвен да стартира да договаря ново съглашение с Англия, незабавно щом английският парламент утвърди съглашението за обособяване от блока. Той обаче прикани Лондон да се активизира " и по-късно да ни кажете какво желаете ".

Видеоклип разбуни духовете

Видеоклип, разясняващ процедурата по регистрация на пребиваващите във Англия европейски жители след Брекзит, предизвика през днешния ден съществени рецензии поради наличието си и " неприятния си тайминг ", съобщи Франс прес.

Видеоклипът е с дълготрайност 43 секунди и бе оповестен в " Туитър " от английското вътрешно министерство. В него се изяснява, че жителите на страни членки на Европейския съюз, които живеят или желаят да се открият във Англия след 2021 година, ще би трябвало да минат през инспекция на самоличността, местожителството и правосъдното си досие от страна на английските управляващи. А тези от тях, които не разполагат със статут на непрекъснато пребивaващи, ще би трябвало да заплатят при регистрацията си 65 английски лири.

Извършването на тази процедура ще стартира от 30 март 2019 година (ден след хипотетичната дата на Брекзит) и ще продължи до 30 юни 2021 година

" Де да можеше вътрешното министерство да благодари на всички европейци, които се грижат за болните, възрастните и инвалидите в границите на английската здравна система и другите публични служби, а не да приказва със застрашителен звук ", написа в " Туитър " депутатът от Лейбъристката партия Джонатан Ашуърт.

" Според нас напомнянето по Коледа, че би трябвало да подадем молба, с цел да останем в страната, където живеем, няма да се одобри доста добре по цялата страна. Лош тайминг ", обявиха от асоциацията " Трите милиона " (the3Million), която пази ползите на европейците във Англия.

" Гражданите на Европейския съюз са добре пристигнали тук и не е обикновено да би трябвало да заплащат, с цел да останат. Правителството би трябвало да се откаже от тези несправедливи такси ", сподели кметът на Лондон Садик Хан.
Източник: bradva.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР