Постигнатият по-нисък дефицит от очакваното е дал възможност на правителството

...
Коментари Харесай

Николай Денков: По-добрият дефицит ни даде възможност да отделим средства за общините

Постигнатият по-нисък недостиг от предстоящото е дал опция на държавното управление да отдели 1.2 милиарда лв. за планове на общините . Това разяснява при започване на първото съвещание на Министерския съвет за годината министър председателят Николай Денков . Той изясни, че това са средства, които всеки един ще може да усети съгласно метода, по който ще бъдат изхарчени от съответната локална администрация. 

Денков прикани хората да не имат вяра на изявления, в които няма причини. И това важи за всички – без значение кой ги споделя . Той акцентира, че за нещата би трябвало да се съди съгласно делата и постигнатите действителни резултати , тъй като единствено те имат значение. 

И той даде образец с недостига за 2023 година, който съгласно изчисленията на Министерството на финансите е 2.2% , съобщи „ Българска телеграфна агенция “. Това е съвсем с един % по-ниско от заложеното в бюджета от 3 на 100, а в това време обществото беше плашено, че той ще доближи до 6-7%

Денков увери, че като държавно управление те ще продължат да работят за повишение на приходите на хората, както и за понижаване на неравенствата и за привличане на повече вложители и за възстановяване на всички системи и институции в страната, от които зависи качеството на живот и удобството на жителите и бизнеса. 

Премиерът уточни също по този начин, че ще продължат да работят за резултати, които могат да трансформират България към по-добро . Според него сме на прав път и се изисква още време всеки един да усети това. Но съгласно него хората стартират да го схващат и по тази причина те гледат с убеденост в новата 2024 година. 

Източник: iskra.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР