Постигнатият глобален прогрес в борбата срещу маларията е застрашен от

...
Постигнатият глобален прогрес в борбата срещу маларията е застрашен от
Коментари Харесай

Увеличили са се случаите на малария в конфликтните зони

Постигнатият световен напредък в битката против маларията е заплашен от конфликтните зони, където случаите на болест и гибел се усилват и е нужен по-ефективен надзор на заболяването, съобщава  " Франс прес ", представена от Българска телеграфна агенция. 

От Световната здравна организация отчитат, че след 15 години на спад случаите на малария са се нараснали през 2016 година

Девет от 10 случая на болест и гибел се записват в Африка. Над една трета от тях са съсредоточени в две страни - Нигерия и Демократична република Конго, където поради спорове милиони хора са принудени да напущат домовете си и страдат от недохранване. 

" Справянето с маларията в конфликтните райони изисква нови тактики, откакто прилаганите на други места на дават резултат ", отбелязва Ричард Алън, шеф на организацията " The Mentor Initiative ", фокусирана върху контрола на заболяванията при филантропични рецесии. 

На конференция в сенегалската столица Дакар откриватели оферират вероятни позволения на казуса в конфликтните зони - да вземем за пример раздаването на третирани с инсектициди пластмасови покривала, които могат да служат за заслон, както и снабдяването на здравните служащи с портативни проби за малария. 
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР