Постигнатите резултати по време на председателство не са политически PR,

...
Постигнатите резултати по време на председателство не са политически PR,
Коментари Харесай

Резултатите от европредседателството не са политически PR, заяви Борисов

Постигнатите резултати по време на председателство не са политически PR, а политическа действителност за развиване на района и на Европа. Това съобщи министър председателят Бойко Борисов от парламентарната естрада по време на отчета си за миналото европредседателство, съобщи Actualno.com.

Той беше безапелационен, че работата продължава и по време на Австрийското председателство.

" Първото ни председателство беше тестване за европейската ни еднаквост – показахме отговорност и професионализъм в работата ни за европейската идея ", сподели министър председателят.

Той регистрира, че слоганът на председателството " Съединението прави силата " се е трансформирал в мото на европейската идея.

" Искам да благодаря на всички министри и специалисти от администрацията в София, както и на тези, които работиха в Брюксел ", добави министър председателят.

" Започнахме със 105 отворени законодателни досиета и то прибързано, тъй като преди нас трябваше да е Англия. Равносметката – 46 реализирани съглашения ", разясни министър председателят.

По думите му 39 законодателни досиета са придвижени напред.

Постигнати са също 58 изводи на Съвета, едно умозаключение на председателството и 17 отчета за напредъка.

Премиерът се спря на някои от основните достижения:

" Българското председателство обезпечи равномерен и своевременен старт на преговорния развой по идната многогодишна финансова рамка за интервала след 2020 година В новия бюджет бе обезпечено опазване на сполучливите политики на съюза, като кохезионната и общата селскостопанска политика.

Българското председателство сложи мощен акцент върху прехода към кръгова стопанска система и еко нововъведения, ориентирани към дейно потребление на ресурсите и понижаване на нездравословното влияние върху околната среда и здравето на жителите ", сподели той.

" В резултат на целенасочените старания на България са били преодолени разлики сред страните членки и е бил реализиран общ метод по банковия пакет. Бил е подложен акцент върху прехода към кръгова стопанска система и екоиновации, а слагането на проблемите, свързани с качеството на атмосферния въздух, е било високо оценено от всички страни членки. Миналата седмица България получи поздравления и добра оценка и от водача на Зелените в Европейския парламент Ска Келер ", акцентира Борисов.

Редактор: Деница Райкова
Източник: expert.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР