постигна рекорден износ през миналата година след пореден силен растеж

...
постигна рекорден износ през миналата година след пореден силен растеж
Коментари Харесай

Рекорден износ реализира Китай в пандемичната 2020-та

реализира рекорден експорт през предходната година след следващ мощен напредък на експорта и през декември предвид на увеличено търсене по света на свързани с коронавирусната пандемия китайски артикули и консумативи макар повишаването на юана.

Официални данни са следващо доказателства, че Китай евентуално ще се окаже единствената водеща международна стопанска система, която е отбелязала, съобщи БНР.

Миналия месец експортът на Китай е скочил с 18,1% на годишна основа след растеж с 21,1% през ноември 2020 година Вносът се е нараснал с 6,5% по отношение на декември 2019 година след покачване с 4,5% месец по-рано.

 {{ otherArticle[0].article.title }}
Лидерите на Европейския съюз и китайският президент Си Дзинп...

В резултат на това комерсиалният остатък набъбна през предишния месец до 78,17 милиарда $ от 75,4 милиарда $ през ноември, достигайки най-високо равнище от 2007 година насам.

Въпреки коронавирусната пандемия, която потегли от Китай при започване на миналата година и докара до съществено нарушение на интернационалната търговия, износът на втората по мощ международна стопанска система се усили през 2020 година с 3,6% до рекордни равнище, демонстрират данни на държавната митническа администрация.

 {{ otherArticle[0].article.title }}
Китайската стопанска система се възвръща от пандемията. В момента тя печели от мощния експорт и отпадането...

Анализаторите разясняват, че устойчивото търсене от страна на засегнатите от коронавирусната пандемия търговски сътрудници на Китай на медицински консумативи и на разнообразни софтуерни артикули за отдалечена работа (за работа от вкъщи) са съдействали за.

Някои обаче се тормозят, че повишението на цените на суровините и повишаването на юана могат да доведат до закъснение на тази положителна наклонност при започване на 2021 година. Китайският юан нарастна през предходната година с 6,7% по отношение на $ - първо негово покачване от три години насам.

В същото време китайският импорт се сви през предходната година с 1,1%.

В резултат на това комерсиалният остатък на Китай се разшири през 2020 година до 535,03 милиарда $, достигайки най-високо равнище от 2015 година.
Източник: expert.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР