Постепенно всички контрольори в столичния градски транспорт ще бъдат под

...
Постепенно всички контрольори в столичния градски транспорт ще бъдат под
Коментари Харесай

Контрольорите в градския транспорт ще са под прикритие

Постепенно всички контрольори в столичния градски превоз ще бъдат под прикритие. Те няма да са с униформи, а цивилни. Това разгласи в отговор на въпрос на в. „ Телеграф “ изпълнителният шеф на Центъра за градска подвижност Димитър Дилчев.

„ По-ефективно е. По-спокойно работят, хората не ги плюят по улиците “, сподели той.

Все още не се знае по кое време контрольорите ще стартират да употребяват камери при инспекция. Причината: към момента има проблем със спазването на GDPR.

От 15 март се връща месечната картите за една линия за пътешестване. Те остават на същата цена, както и преди. До 31.12. месечните карти за възпитаници, студенти и докторанти костват 15 лева, за една линия - за метрото е 9 лв., а наземен превоз - 6.90 лв..

Оказва се, че цените на транспортните документи са най-ниски в София. В Пловдив месечната карта за 1 линия е 35 лв., във Варна е сред 45 и 120 лв., във Велико Търново - 65, в Русе - 66 лв., а в Плевен - 56 лева В Бургас и Стара Загора не се предлага подобен превозен документ. Месечните карти за всички линии в Пловдив са на цена като в София - 50 лв.. В Бургас те са на цена от 60 лева,  във Варна - 135 лева, във В. Търново - 120 лв., в Русе - 105, в Стара Загора - 60, и 74 лв. в Плевен.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР