Постепенно в Европа се разбира, че никой не би ни

...
Постепенно в Европа се разбира, че никой не би ни
Коментари Харесай

Това Засяга Всеки Българин! Вижте Какво Обяви Току-Що Бойко Борисов За Сигурността На Страната!

Постепенно в Европа се схваща, че никой не би ни мислил повече положителното от самите нас и че в случай че ние самите не се пазим и не се активизираме да го вършим като обща европейска мощ, ще бъдем лесна плячка “.

Това съобщи министър-председателят Бойко Борисов в отговор на журналистически въпрос за общата европейска защита, като акцентира, че това е добра стъпка за България.

Борисов е на посещаване в Талин, където взе участие в Среща на върха в региона на цифровите технологии.

Той обърна внимание на военната промишленост в Европейски Съюз, където могат да се кооперират високите технологии и опциите, които в това число България има – и в корабостроителното дело, и в производството на сухопътни машини, и в тяхната реставрация, съобщи Борисов.

Това, което вършим с електронното държавно управление, измененията на законите, премахването на административните тежести, дигитализацията – всички тези ограничения ще дадат резултати още идната година, разяснява още министър председателят на България. По думите му Естония, която провежда форума през днешния ден, е добър образец в тази сфера.

„ Газовият ни хъб става доста значим за Европа “, разяснява министър председателят Борисов. По думите му България би трябвало да поеме търговията на газ от юга на европейския газов хъб „ Балкан “. Според Борисов е нужна и повече еластичност при взимането на финансови, стопански, енергийни и други решения в Европа.

По отношение на Шенген и еврозоната, българският министър-председател посочи, че страната ни е покрила всички параметри, тези въпроси би трябвало да бъдат изговорени с всички и да се реализира консенсус.

„ По критерии България е най-надеждната граница на Шенген, финансово-икономическите ни индикатори са образец, битката с контрабандата и корупцията също “, сподели Борисов. Той посочи растежа на стопанската система, постоянния фискален запас, нулевата инфлация, ниската безработица.

„ Трябва да продължим да си вършим работата в България “, безапелационен беше министър председателят. Министър-председателят Борисов изрази очакване всички негови сътрудници да одобряват поканата да вземат участие в Срещата на върха в София на тематика „ Западни Балкани “, която ще се организира в границите на българското председателство на Съвета на Европейски Съюз следващата година.
Източник: bradva.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР