Постепенно се възстановява нормалният процес на работа във Второ вътрешно

...
Постепенно се възстановява нормалният процес на работа във Второ вътрешно
Коментари Харесай

Проф. Габровски: Няма да има проблем със спешното лечение на деца

Постепенно се възвръща естественият развой на работа във Второ вътрешно поделение на болница " Пирогов " след вчерашния гърмеж и последвал пожар, при който починаха двама пациенти. Щетите към този момент са открити. Започва подсилване на една от стените, потърпевша от гърмежа, сподели заместник-директорът на незабавната болница проф. Николай Габровски:

" Надяваме се в къси периоди тази част от отделението да бъде възобновена. На процедура е изолирана сега от останалата част от отделението. Направихме, несъмнено, метаморфоза, при която бяха дислоцирани в разнообразни отделения пациенти и сега бих споделил, че възвръщаме естествения темп на работа. Да, в отделението има пациенти ".

Продължава следствието на аргументите за случая и не се изключва версията за допустимо възпламеняване на кислородната система след запалване на цигара. Проф. Николай Габровски разяснява тази догадка:

" Нарушения на вътрешния ред за жалост от време на време се случват от пациенти и имаме доста сериозен проблем с това. Доколкото знаем, единият пациент сигурно е бил пушач. Това е реалност, само че ние нямаме съображение да твърдим, че има връзка сред едното и другото и не бих го направил, до момента в който няма безапелационни изводи ".

Няма да има проблем с лекуването на тежките случаи на болести при деца

" И до момента сме си помагали с сътрудниците от Педиатрията, просто в този момент това ще стане при по-голяма активност ". Така проф. Габровски разяснява информацията, че „ Пирогов " би трябвало да поеме част от незабавните пациенти на Специализираната детска болница " Проф. Иван Митев ". Вчера от там оповестиха, че краткотрайно стопират приема пациенти за интензивно лекуване, заради напускането на анестезиолози. Проф. Габровски разяснява готовността на „ Пирогов " да се оправи със създалата се обстановка:

" Ние ще поемем част от тези най-тежки случаи, което, в полза на истината, в някаква степен постоянно сме правили в колаборация с тях. Просто ще би трябвало да се стиковаме и да могат екипите да уточнят кой какво тъкмо ще прави, само че при всички случаи мога да успокоя столичани, че с лекуването, изключително на тежките случаи на болести при деца, няма да има проблем. Ще бъде направено всичко допустимо те да имат спокойствието, че има къде да отидат и към кого да се извърнат, когато има подобен проблем ", сподели проф. Габровски.

До възобновяване на естествената активност на Детската болница „ Проф. Иван Митев " незабавни пациенти ще одобряват и Националната кардиологична болница и УМБАЛ " Александровска ".

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР