Поставянето на скоба на автомобил, който пречи на движението, изобщо

...
Поставянето на скоба на автомобил, който пречи на движението, изобщо
Коментари Харесай

Край с паяците и скобите: Идва нов метод за преместване на неправилно паркирали коли

Поставянето на скоба на автомобил, който пречи на придвижването, въобще не оказва помощ на другите водачи. Те към момента би трябвало да се „ борят “ с него, да го заобикалят или въобще пък да не могат да преминат. За да се оправят с такива коли, управляващите нормално прибягва до изтеглянето на сходни коли, само че тази процедура лишава доста време, провокира безпорядък в региона и е относително скъпа.

Простото пренасяне на автомобила на някой непосредствен паркинг и уведомяването на лидера, че автомобилът му е изместен, наподобява по-добро решение. Освен това водачът въпреки всичко може да бъде глобен и би трябвало да заплати таксата за паркинга, където са преместени колите му.

Китайските управляващи преглеждат този ход не като наказване за погрешно паркиране, а като помощ, предлагана на водачите благодарение на робот. Процедурата е елементарна и е разказана в детайли във видеоклип във Фейсбук. Полицейският чиновник разпознава автомобил, който е погрешно паркиран, и разполага робота.

Това е платформа на колела, употребяваща хидравлична система за покачване, която влиза под въпросния автомобил, уголемява се, захваща колелата, повдига автомобила от земята и просто го реалокира, направлявана от служителя на реда.

Платформата разрешава транспортното средство да бъде теглено напред, обратно, встрани и даже да се завърти на 360 градуса, в случай че е належащо. Китайските служители на реда употребяват роботите за паркиране със захват на колелата през последните няколко месеца в границите на тествания и наподобява ги намират за потребни, написа Факти.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР