Поставянето на повече нападатели в стартовия състав няма да доведе

...
Поставянето на повече нападатели в стартовия състав няма да доведе
Коментари Харесай

Франк де Бур иска поне 5:0 срещу Гибралтар

Поставянето на повече нападатели в стартовия състав няма да докара безусловно до отбелязването на доста голове против Гибралтар в международната подготовка сред двата отбора, предизвести селекционерът на Нидерландия Франк де Бур в навечерието на мача във вторник.
Той обаче акцентира, че всяка победа с по-малко от 5:0 като посетител няма да бъде приемлива.

" Поставянето на повече нападатели не е наложително, че ще улесни нещата, тъй като ще стесни пространствата пред нас ", сподели той на конференция.

" Но в случай че двамата ви централни бранители работят всъщност офанзивно, тогава те също могат да бъдат употребявани като нападатели. В днешния футбол би трябвало да имате доста придвижвания и комбинации ", добави Де Бур.
Нидерландия стартира акцията си в квалификациите за Мондиал 2022 в Катар с изненадваща загуба с 2:4 от Турция предходната сряда, само че в събота победи Латвия с 2:0 в Амстердам.

" В последна сметка това 2:0 против Латвия не беше добър резултат, в случай че се отчетат всички шансове, които създадохме. Трябваше да вкараме най-малко седем гол. Ако нещата са по-трудни, може да се задоволим с по-малко. Норвегия завоюва в Гибралтар с три гола, а Гибралтар загуби с 1:4 в Черна гора, само че ние се надяваме да вкараме повече. За това би трябвало да поддържаме високо движение и да не им разрешаваме да си поемат мирис. Колко гола? Поне пет, само че за предпочитане повече ", сподели още де Бур.

Селекционерът беше внимателен както към терена, по този начин и към съперника.
" Не мисля, че би трябвало да мотивирате Гибралтар за мач против Нидерландия. Те го чакат с неспокойствие дълго време и ще бъдат стимулирани на 300%. Това също не е най-хубавият терен, на който сме играли, това също е ясно. Но не е толкоз неприятно, че положителният футбол да бъде неосъществим ", сподели още Де Бур.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР