Поставянето на допълнителни ограничителни мерки на столичните етнически махали Факултета“

...
Поставянето на допълнителни ограничителни мерки на столичните етнически махали Факултета“
Коментари Харесай

Известен пловдивски адвокат: Защо не се каже ясно, че 90% от болните с коронавирус у нас са роми?

Поставянето на спомагателни ограничаващи ограничения на столичните етнически махали „ Факултета “ и „ Филиповци “ повдига нови въпроси, които никой до момента не е сложил към момента на Националния действен щаб. Преди ден ръководителят на Националния действен щаб ген.-майор проф. Венцислав Мутафчийски беше запитан дали има статистика за заболелите от COVID-19 по кръвни групи. Тогава той, полу на смешка – полу на истина отговори, че не е юридически разбор нито по кръвни групи, нито по зодии.

Всъщност въпросът дали коронавирусът удря по-сериозно избран етнос и раса надали е правилно да се повдига тъкмо в сегашния миг. Ето какво написа по този мотив известният пловдивски юрист и някогашен общински съветник Тодор Кръстeв:

„ Чудя се за какво не се каже ясно и отчетливо, че 90% от заболелите и диагностицирани с ковид у нас са от ромски генезис. Искам дебело да подчертая, че слагам този въпрос по една-единствена причина, и тя е, че явно има някаква избрана връзка сред генетичната съдба, спазването на имунизационния календар, с метода на живот даже – с цел да се развие това заболяване.

Или най-малко, у нас, в България, тези неща са обуславящи фактори. Какво оказва помощ, че не се отчитат тези неща, най-вероятно от някаква криворазбрана политкоректност. Гледам и при постоянните конференции на Мутафчийски, никой не смее да сложи тези въпроси. А това са обстоятелства. Само в София, където заболеваемостта е най-голяма, болестта е съсредоточена основно във „ Факултета “, „ Филиповци “ и сходни квартали. Ами, би трябвало да се регистрират тези неща, с цел да могат да се вземат характерни и навременни ограничения “.

Инфо:пловдив24

Източник: vijti.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР