Поставете устойчивостта в контекста на стратегическите си бизнес решения“ -

...
Поставете устойчивостта в контекста на стратегическите си бизнес решения“ -
Коментари Харесай

Съвет от Харвард: Вградете устойчивостта в стратегическите бизнес решения

„ Поставете устойчивостта в подтекста на стратегическите си бизнес решения “ - подобен съвет даде един от гостуващите у нас посетител лектори от Харвард проф. Уенди Пърсел. Тя и сътрудника й проф. Джак Спенглър са в София, с цел да подмопогнат основаването на лидерска стратегия по стабилно развиване, по концепция на Инициативата " Кристално чисти ". Двамата показаха концепцията си за стабилно развиване, основана на сполучливи практики по света и у нас по време на спорен конгрес, проведен от Асоциацията на производителите на безалкохолни питиета в България АПБНБ. Съвместно с преподаватели от Американския университет в България харвардските професори ще осъществят концепцията на самодейността „ Кристално чисти “ - обединяване на компании, членове на АПБНБ.

Вграждането на устойчивостта в подтекста на стратегическите бизнес решения ще донесе освен облаги за фирмите, само че и изгоди за обществото, уточни проф. Пърсел.  Една от най-ценните бизнес философии е прозрачността, означи още тя. „ Заявете ясно и намерено кои сте, какво вършиме, какви са упоритостите и идеите ви, свързани с просперитета на България “, сподели проф. Пърсел.

Според проф. Спенглър през последните пет години се следи съществена смяна в публичното схващане и в разбирането на бизнес водачите във връзка с световните климатични промени. „ Ако преди пет години те не представляваха сериозен проблем за бизнес водачите, резултатите през днешния ден демонстрират, че измененията в климета са измежду най-големите закани “, сподели проф. Спенглър. По думите му устойчивостта изисква интеграция във всички аспекти на обществото – бизнес, държавен, научен.

Амбицията на основателите е бъдещата стратегия за стабилно развиване да стане толкоз значима, че доста български университети да пожелаят да я вкарат. “Това ще подкрепи експертите, които биха желали да придобият спомагателна подготовка и познания по тематиката. Програмата ще бъде създаден по този начин, че да отговори по най-хубавия метод на потребностите от фрагменти за бизнеса, само че и да бъде използвана в ежедневната процедура ”, разяснява Жана Величкова, изпълнителен шеф на АПБНБ.

„ За нас е чест да бъдем сътрудник на тази потребна самодейност, защото тя ще сътвори водачи, които ще поведат обществото напред “, съобщи доктор Стивън Съливан, президент на Американския университет в Благоевград, сътрудник на програмата.

По време на форума бяха показани ефикасни практики в региона на устойчивото развиване, прилагани от Кока-Кола ХБК - България, “Девин ” ЕАД и други Изпълнението на заложените цели до 2020 година ще способства за позитивното отражение върху околната среда в България, безапелационни бяха участниците във форума.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР