Поставено е началото на строително-ремонтните дейности и благоустрояването на гребната

...
Поставено е началото на строително-ремонтните дейности и благоустрояването на гребната
Коментари Харесай

Ремонтират хангарите в гребната база в лесопарка Липник край Русе

Поставено е началото на строително-ремонтните действия и благоустрояването на гребната база в лесопарка " Липник " край Русе, заяви кметът на крайдунавския град Пенчо Милков.

Проектът включва построяването на санитарни възли и съблекалня, за които се планува лека железна структура с термопанели, зареждане с питейна вода и електричество. Големият хангар ще бъде измит и ремонтиран - металните елементи ще се покрият с антикорозионна отбрана и багра, ще се подменят дограмата и вратите към складовете. Малкото хале, където се подреждат лодките, ще се санира и също ще се обработи. Допълнително ще бъде положена настилка от бетон и ще се построи водоплътен тротоар. Четвъртата част от обекта е обвързвана с възобновяване на оградата и осветлението.

Средствата са извоювани от община Русе след кандидатстване с план пред Министерството на младежта и спорта.

Ремонтът е нужен, защото материалната база е остаряла, а тя се употребява от състезатели, трениращи в клубовете по кану-каяк, триатлон и корабомоделизъм, както и във връзка на идната Световната купа по кану маратон, на която Русе ще бъде хазаин през юни тази година.

/ИК/
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР