Поставеният под №7 австриец Доминик Тийм се класира за трета

...
Поставеният под №7 австриец Доминик Тийм се класира за трета
Коментари Харесай

Тийм не даде шанс на грохналия Зверев

Поставеният под №7 австриец Доминик Тийм се класира за трета поредна година на полуфиналите на " Ролан Гарос ". В първия завършил при мъжете 1/4-финал Тийм разгроми с 6:4, 6:2, 6:1 поставения под №2 немец Александър Зверев, който изглеждаше зле физически след първия сет и не можа да се опълчи на противника си. 21-годишният Зверев имаше три петсетови мача на тазгодишното Открито състезание на Франция и това наподобява му се отрази през днешния ден, като германецът имаше съществени проблеми с напредването си на корта и може би страдаше от разтежение. На полуфиналите Тийм ще играе с първенеца от 2016 година Новак Джокович (Сърбия) или с италианеца Марко Чекинато.



Интрига имаше единствено в първия сет, в който в първите 6 гейма нямаше благоприятни условия за пробив и играта бе равностойна. Тийм обаче проби за 4:3 и отсам до края на дуела контролираше протичащото се на централния корт " Филип Шатрие ". Австриецът затвори сета с 6:4, а във втората част Зверев взе първия гейм, само че по-късно положението му не му разреши да бъде равносилен. Тийм поведе с 5:1 и без да се напряга доста взе и втория сет. В третата част мачът просто се доиграваше. Тийм поведе с 4:0, Зверев се пребори за гейм, само че това не промени нищо и австриецът записа петата си победа от седем мача против германеца.

Thiem, l'adversaire de trop pour Alexander Zverev
Le choc tant attendu a nettement tourné à l'avantage de l'Autrichien

Résumé.
>> https://t.co/OXOOoS4h09#RG18 pic.twitter.com/kkqMXIxJtW
— Roland-Garros (@rolandgarros) June 5, 2018
Тийм направи 5 аса, 25 уинъра и записа 20 непредизвикани неточности по пътя към успеха, която пристигна след 1 час и 50 минути игра. Австриецът към този момент е в серия от 9 следващи победи, откакто директно преди " Ролан Гарос " завоюва шампионата в Лион.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР