Поставеният под номер 6 в схемата Пабло Кареньо-Буста спечели бронзов

...
Поставеният под номер 6 в схемата Пабло Кареньо-Буста спечели бронзов
Коментари Харесай

Джокович без медал от Игрите в Токио

Поставеният под номер 6 в схемата Пабло Кареньо-Буста завоюва бронзов орден на олимпийския шампионат по тенис на Игрите в Токио.Испанецът реализира неочакван триумф над международния номер 1 Новак Джокович след 6:4, 6:7 (6) и 6:3 за близо 3 часа игра.Джокович към този момент остава без орден, само че ще има втори късмет за бронз на смесени двойки. Там той си партнира с Нина Стоянович, като в спор за оотличието ще мерят сили с представителите на Австралия - Ашли Барти и Джон Пиърс.

Още в първия сет Джокович започва с неуверените изяви, които изглеждаха свързани с физическото му положение. Сърбинът позволи пробив в петия гейм, а по-късно пропусна две благоприятни условия за пробив и в последна сметка отстъпи с 4:6.

Втората част бе равностойна и нямаше нито една опция за пробив, като напълно разумно се стигна до тайбрек. В него Кареньо-Буста стигна до мачбол при 6:5 в своя изгода, само че Ноле не бе споделил последната си дума и успа да обърне до 8:6, с което изравни резултата.

Третият сет започва с опция за брейк пред Джокович, само че Кареньо-Буста съумя да се измъкне от сложната обстановка. Това даде подтик в играта му и се стигна до пробив в негова изгода, а международният номер 1 бе очевидно раздразнителен.

Двамата продължиха безапелационното си показване на сервис, а Кареньо-Буста стигна до мач бол при 5:3 в своя поза. Ноле отрази тази опция и още три по-късно, само че при петия опит представителя на Испания сграбчи бронзовия орден.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР