Постановките на Народния театър “Даскал” с Велко Кънев и “Актрисата”

...
Постановките на Народния театър “Даскал” с Велко Кънев и “Актрисата”
Коментари Харесай

7Arts.bg - първата национална културна платформа обединява основните браншове на българското изкуство в глобален мащаб

Постановките на Народния спектакъл “Даскал” с Велко Кънев и “Актрисата” със Стефан Данаилов са измежду премиерните в програмата на 7Arts.bg. Очакват ни още извънредно българско кино, музика, опера, балет, живопис и особено детско наличие.

Днес, 29 юни 2020, се състоя формалната премиера на 7Arts.bg - първата по рода си национална културна стрийминг платформа, която сплотява седемте съществени посоки в изкуството - спектакъл, опера, балет, кино, музика, живопис и толк шоу спектакли, и ги прави изцяло налични за гледане с изключение на на територията на България, по този начин и в световен мащаб.

По този метод 7Arts.bg дава по едно и също време поле на изява на извънредно качествени български артистични продукции и метод, по който те биха могли да доближат до всички фенове на родното изкуство с изключение на на локална територия, по този начин и по целия свят, обхващайки многочислените български общности живеещи зад граница.

Всички, които към този момент нямат самообладание да се допрян още веднъж до обичаните си актьори и продукции, към този момент могат да го създадат с премиерната стратегия на 7Arts.bg, която включва някои от най-емблематичните продукции на Народен спектакъл Иван Вазов, селектирани нови български филми, набиращите сериозна известност и трансформирали се в обичани на мнозина стенд ъп комеди спектакли, извънредно качествени изложения на изявени български художници, вълнуващи разнородни концертни формати на найпопулярните и обичани родни музиканти, особено гратис наличие за наймалките.

Сред дебютните театрални спектакли, всички фенове на родното изкуство могат да се насладят на няколко истински съкровища от репертоара на Народен спектакъл Иван Вазов, измежду които истинските архивни фрагменти на превъзходния моноспектакъл на големия гений Велко Кънев “Даскал” от Жан Пиер Допан (режисура Юрий Дачев) и “Актрисата” - емблематичната режисура по Питър Куилтър с блестящото присъединяване на Стефан Данаилов и Аня Пенчева.

Двата спектакъла са неслучайно определени за старт на програмата на стрийминг платформата, като по този метод Народен Театър “Иван Вазов” и 7Arts.bg отдават своята респект към двама от най-легендарните модерни български актьори, чието творчество и завещание остават безконечни.

Сред премиерните театрални постановки може да бъде забелязана и “Г-н Ибрахим и цветята на корана” с присъединяване на Мариус Донкин и със специфичното присъединяване на самия създател - Ерик-Еманюел Шмит на сцената на Народен Театър. Постановката е същински шлагер и е по случай юбилея на обичания шеф на Народният Театър- Мариус Донкин.

Почитателите на Новото българско кино пък ще могат да гледат за пръв път след формалната си премиера в изцяло разпродадена зала 1 на НДК през юни 2019, найновата документална продукция за световноизвестната българска пророчица “Ванга - Човек и феномен” (реж. Стоян Петров).

Наред с известните към този момент предсказания на Ванга - за нещастието от проливането на кръвта в Сирия, за избора на първия негър президент на Съединени американски щати, за кошмара от пламъците на Нотр Дам, във “Ванга - човек и феномен” се демонстрират архивни фрагменти за бъдещето на Русия, България, Америка и Япония. Чуват се ясно думите на Ванга дали светът е изправен пред Трета международна война.

Освен “Ванга - човек и феномен” феновете на 7Arts.bg ще могат да видят още няколко извънредно атрактивни кино заглавия на режисьора Борислав Колев като трогателната история на слепия Денис, който мечтае да стане склулптор - “Окото на минотавъра”, „ Салто Мортале “ - историята на феноменалния щангист Ангел Генчев, “Рокендрол” - документалния кино етюд за българските рок групи от 80-те и началото на 90-те години, и “Джем Сешън”, чийто основен е известният в музикалните среди композитор, художник и реставратор Николай Иванов – ОМ.

Любителите на оперното изкуство също имат мотив за наслада – единствено в 7Arts.bg те могат да открият превъзходните класики „ Аида “, „ Лебедово Езеро “ (балет) и „ Дон Кихот “ на Държавна Опера Стара Загора.

Феновете на набиращия голяма световна известност формат “Stand Up Comedy” могат да се приготвят още от в този момент, тъй като единствено в 7Arts.bg ще може да се гледат новите спектакли на комедиантите Георги Кючуков, Тео Чепилов, Митака Велков, Dee Anna, Кубрат Аргилашки, Моника Найденова и Дими Деянски от “Inside joke Stand Up Comedy” - “90s Stand Up Comedy 2020” и „ София против провинцията 2020 “, Какво са ни подготвили надарените майстори на комедийния роман може да забележим извънредно в 7Arts.bg!

В премиерната стратегия 7Arts.bg са налични още две превъзходни изложения показани от Нова Арт спейс -първата е на огромния български живописец и график Милко Божков, а втората е «Сборна лятна колекция» сплотяваща имена като Бойко Митков, Алекс Манчев, Атанас Яранов, Андрей Лекарски, Димитър Буюклийски, Петринел Гочев, Енчо Пиронков, Васил Стоев, Снежана Славова, Христо Йотов, Любен Диманов, както и особено детско анимационно наличие, налично за гледане от малчуганите изцяло свободно!

В програмата на 7Arts.bg напълно скоро ще могат да се гледат и „ Куклен спектакъл за деца и възрастни “ от Държавен Куклен Театър Стара Загора, както и „ Дон Кихот “.

„ Идеята за културен стрийминг не е нова. Ковънт Гардън, Бродуей, Метрополитън от дълго време вършат сходни онлайн предавания на личните си постановки. Реално обстановката, в която попаднахме ни даде подтик и доста огромна сила да създадем плана 7Arts.bg, тъй като българската просвета има потребност от този вид инфраструктура. Аз я назовавам “дигитална инфраструктура”, тъй като наличието - културните продукции - доближават доста по-бързо до доста повече хора освен България, а по целия свят. Ние знаем, че има българи на всички места по света и инфраструктура като 7Arts.bg ще даде опция тези изкуства да доближат до всеки дом и до всеки един българин.”, споделя Андриана Петкова - един от основателите на платформата.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР