Постановката Секскомедия в лятна нощ" от Уди Алън ще бъде

...
Постановката Секскомедия в лятна нощ" от Уди Алън ще бъде
Коментари Харесай

Постановка по Уди Алън в Драматичния театър

Постановката " Секскомедия в лятна нощ " от Уди Алън ще бъде показана на благоевградската сцена. Театралният театър ще бъде игран на 13 декември / сряда/ от 19:00 часа в зала " Яворов ".

Представлението е на Драматично-куклен спектакъл " Иван Димов "- Хасково. Сценичният вид и постановката са на Юрий Дачев, сценографията и костюмите на Радина Близнакова.

За положителното въодушевление на жителите и гостите на Благоевград ще се погрижат актьорите Мартина Вачкова, Атанас Атанасов, Стефан Цирков, Стелияна Николов, Станислава Николова, Иванка Шекерова, Константин Соколов.

Пиесата на Уди Алън е едно самобитно мигане към " Сън в лятна нощ " на Шекспир и кино лентата на Бергман " Усмивки от една лятна нощ ". Текстовете на Уди Алън са смешни и тъжни, в тях се виждат несъвършените хора, комплицирани и в това време по необикновен метод симпатични. И занимателни! " Секскомедия в лятна нощ " в началото е филм, който Юрген Фишер приспособява в пиеса и слага в Хановер преди десетина години. Пиесата прави аналогии с Шекспир и в същото време го пародира. Прави закачки и с интерпретациите по тематиката на Менделсон и Ингмар Бергман, любим на Уди Алън в киното.

Театралната режисура е част от " Коледен фестива ", проведен от Община Благоевград.
Източник: blagoevgrad24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР