Посрещането с протест на българската делегация в Битоля преди дни

...
Посрещането с протест на българската делегация в Битоля преди дни
Коментари Харесай

Битоля раздели управляващите. За ПП обидите не са държавна позиция на РСМ, ИТН съзря умисъл

Посрещането с митинг на българската делегация в Битоля преди дни и плакати с надпис " Ръцете ви са кървави ", както и последвалите реакции от македонски политици, раздели мненията в ръководещото болшинство.

Според ръководителя на ПГ на " Продължаваме промяната " Андрей Гюров против българския културен център са протестирали няколко индивида и това не е държавната политика на Република Северна Македония.

" Имаше делегация в Битоля, оказахме поддръжка на нашите сънародници в страната и не може да има никакви мнения за утежняване на връзките сред двете страни ", сподели депутатът от Политическа партия.

" Не мога да кажа, че това е публична позиция на РСМ. Да, видяхме ги - два плаката и няколко индивида, явно платени, които не могат да бъдат третирани като отношение на македонския народ ", безапелационен беше той пред медиите в парламентарните коридори.

От Има Такъв Народ обаче не считат по този начин.

" Те не изпращат сигнали, в противен случай, съзнателно, имам възприятието, че всяват още по-голям ужас в тези бъдещи диалози ", разяснява Станислав Балабанов реакциите от Скопие във връзка откриването на културния център на името на дееца на Македонското освободително придвижване Ванче Михайлов.

Попитан за коментара на премиера на РСМ Димитър Ковачевски, че с визитата от българска страна са се събудили духовете на предишното, депутатът съобщи, че " техният проблем " в действителност е, че Иван Михайлов е българин.
Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР