Посредниците на сделки с биткойни у нас се оказаха без

...
Посредниците на сделки с биткойни у нас се оказаха без
Коментари Харесай

Българските посредници на търговия с криптовалута нямат банка от Никулден

Посредниците на покупко-продажби с биткойни у нас се оказаха без банка, откакто обслужващата ги приключи работата с тях. От фирмите подозират, че повода е нова лъжлива скица обвързвана с криптовалутата, оповестява уеб сайтът „ Флагман “.

От кредитната институция изясняват прекъсването с искане на банки сътрудници. Българските медиатори на търговия с криптовалута от 6 декември нямат банка.
Единствената все още кредитна институция, която ги е обслужвала се отхвърля.

Владислав Драмалиев: Просто реши, че няма да дава повече услуги на тези компании и ги помоли да изтеглят парите от сметките ѝ и да престанат да бъдат клиенти на съответната банка. От банката, която е обслужвала биткойн търговците обясниха за По света и у нас, че огромна част от партньорските им кредитни институции отхвърлят да одобряват покупко-продажба на криптовалути и по тази причина тя стопира работата с българските брокери. От банката обаче прецизират, че всеки от търговците има достъп до парите си, с цел да се разплаща обикновено с клиентите си.

Владислав Драмалиев: Факт е, че българските брокери не всички са задължени да взимат доста персонална информация от клиентите си и това до някаква степен улеснява този тип незаконни действия. Възможно е един от огромните брокери на криптовалути по този начин да е имал проблеми, или да е провокирал проблеми на банката, не е ясно каква е обстановката и какъв тъкмо е бил казуса. В момента най-честата скица за машинация е източване на банкови сметки на клиенти за заплащане на биткойни, без потърпевшите даже да подозират.

Тъй като у нас няма правила за работа с криптовалути както и огромна част от участниците са анонимни, това прави схемата съвсем недоказуема. Не би трябвало да се бъркат електронните пари с криптопарите. Докато едните се основават централизирано, другите се добиват или както е по-популярен термина - копаят с потреблението на повече компютърна мощ.

Петър Андронов: През 18 век са документирани първите сходни революции в кавички, или еволюции, балони. Тогава в Холандия са продавани луковици от лалета на цената на къща. На какъв брой тъкмо възлизат оборотите на биткойни у нас няма точна информация. В международен мащаб пазарната стойност на валутата доближи над 270 милиарда $ като цената на биткойна към този момент е над 15 хиляди $. Очаква се до дни да се появят фючърси за биткойни. Само за година цената на криптовалутата е скочила в пъти, което кара специалистите да се съмняват, че се образува нов балон.

Петър Андронов: Точно това е смисъла на тази скица, да знаем всички, че има двама милиардери международни и да си купим такова, с цел да подхраним още веднъж тази, да не я назовавам пирамида, а да речем скица. Докато криптотърговците не открият нова банка сътрудник, те не могат да работят.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР