Посредник в много телефонни измами в страната заловиха ченгетата в

...
Посредник в много телефонни измами в страната заловиха ченгетата в
Коментари Харесай

Заловиха изпечен мошеник, участвал в телефонни измами

Посредник в доста телефонни измами в страната заловиха ченгетата в Смолян. 49-годишният К. К. от град Кресна е хванат на автогарата в квартал Устово в регионалния град след сигнали на две излъгани възрастни дами от регионалния град. Двете дами са " атакувани " от измамниците в петък.

Около 13 часа служителите на реда получават известие от 77-годишна жена от Смолян, за това, че незнайно лице се е обадило на употребения от нея стационарен телефон и се показало за служител на реда от престъпна полиция. Мъжът й съобщил, че същата взе участие в телефонна машинация и би трябвало да спомага на полицията. По този метод я стимулирали да съобщи на незнайно лице 6 000 лева и към 40 гр златни украшения. Жената предала парите и златните украшения на 60-годишен мъж от гр.Смолян. През цялото време той получавал инструкции по телефона какво тъкмо би трябвало да направи, като бил подведен, че беседва със съседа си, а в действителност разговарял с един от измамниците.

Около 14.15 часа измамниците се обаждат и на 74-годишина жена от гр.Смолян. Неизвестен мъж се обадил на употребения от нея стационарен телефон, като се е показал за полицейски чиновник и? съобщил, че същата взе участие в телефонна машинация. Мъжът я заплашил по телефона, че ще я убие и по този метод я принудил да остави пред дома си всичките си налични пари. Жената предала сумата от 1030 лева на непознато лице.

Последват оперативно-издирвателни мероприятия, вследствие на които е арестуван на автогарата медиатора, който се опитал да замине с получените от измамите суми. Същият е съпричастен в осъществяването на телефонни измами и в други региони на страната, като неговата роля е да получи от излъганите съответните суми и да ги съобщи на лицата, които провеждат схемата, обявиха от полицията.

От ОД на Министерство на вътрешните работи - Смолян приканва хората да не се поддават на закани по телефона и да не се доваряват в случай че някой им изиска пари за подпомагане на полицията при откриване на телефонни измами. " Няма процедури, при които полицията да събира пари от жителите посредством позвъняване по телефона. В случай на позвъняване по телефона от непознато лице с такова изказване, неотложно се обадете на тел.112 и потърсете помощ ", обявиха от полицията.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР