Посредник при двойното убийство на словашки разследващ журналист Ян Куцияк

...
Посредник при двойното убийство на словашки разследващ журналист Ян Куцияк
Коментари Харесай

Първа голяма присъда заради убийството на известен словашки журналист

Посредник при двойното ликвидиране на словашки проверяващ публицист Ян Куцияк и годеницата му е наказан на 15 години затвор, откакто се съгласи на подписване на съглашение, съобщи БГНЕС.
Золтан Андрушко е бил предприемач и притежател на пицария, когато се включил към заговора за осъществяване на убийствата, което провокира всеобщи митинги и смъкна тогавашния министър председател Робърт Фицо.
Убийствата на журналиста Ян Куцияк и годеницата му Мартина Кушнирова също проправиха пътя за избора на демократичната антикорупционна активистка Зузана Чапутова за словашки президент през март.
" Считам 15-годишната присъда за подобаваща ", сподели арбитър Памела Залеска пред кореспонденти, откакто присъдата беше оповестена в Специалния углавен съд в западния град Пежинок.
Куцияк разследваше бизнес дейностите на словашкия бизнесмен Мариан Кочнер, когато той и годеницата му бяха разстреляни в дома им покрай Братислава през февруари 2018 година.
Андрушко е играл ролята на медиатор в убийството, като се твърди, че е наел стрелците по молба на своята другарка, която от своя страна извършва заповеди от замислилия убийството Кочнер.
Кочнер и хипотетичните стрелци Томаш Сабо и Мирослав Марчек, които са в ареста, ще бъдат съдени през януари. Андрушко ще се яви като очевидец.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР