Посолството ни в Скопие е изпратило протестна нота до външното

...
Посолството ни в Скопие е изпратило протестна нота до външното
Коментари Харесай

Посолството ни в Скопие е изпратило протестна нота до външното министерство на РСМ

Посолството ни в Скопие е изпратило протестна нота до външното министерство на Република Северна Македония във връзка решението на митническите управляващи на граничния пункт Деве хълм да спрат пратка от 920 български книги за Българския културно-информационен център в Република Северна Македония​.

Екземплярите от " Български национални песни " от Братя Миладинови са били превозени от български жител, който е показал контракт за подаяние.

Въпреки изпратения на място консул от посолството ни в Скопие, митническите управляващи са декларирали, че е належащо авансово позволение от Министерството на външните работи, в съгласие с Министерството на културата на Република Северна Македония.

С нотата нашето посолство желае пояснение за какво се постанова особено позволение за импорт на литература от страна-членка на Европейския съюз, което, " не е регламентирано на никое място ".

За случая ще бъдат известени Европейската комисия и посолствата на държавите-членки на Европейския съюз в Скопие, пишат от пресслужбата на Външното ни министерство.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР