Посолството ни в Китай оказва съдействие на тежко пострадалия български

...
Посолството ни в Китай оказва съдействие на тежко пострадалия български
Коментари Харесай

Посолството ни в Китай съдейства на тежко пострадалия българин в Пекин

Посолството ни в Китай оказва подпомагане на тежко потърпевшия български жител в Пекин, който през днешния ден беше подложен на животоспасяваща интервенция. По последни данни от посолството в Пекин интервенцията е завършила сполучливо. Българският дипломат Григор Порожанов посети и беседва с потърпевшия преди интервенцията в болничното заведение на Медицинския лицей в Пекин.

Със съдействието на посолството ни българският жител е провел и диалог със своята майка.

Служителите на задачата ни в Пекин са внесли в касата на болничното заведение персонални дарения за интервенцията, възлизащи на 16 500 юана (близо 2400 евро) и са се свързали с българската общественост в Пекин с апел за оказване на финансова помощ на потърпевшия. Министърът на външните работи Екатерина Захариева персонално следи случая.

По нейни експлицитни инструкции по-рано през седмицата посолството подсигурява пред болничното заведение в Пекин, че лекуването на българския жител ще бъде платено.

Стойността на цялостното му лекуване е към 300 000 юана (около 40 000 евро). Очаква се част от сумата да бъде покрита и от локалния китайски осигурител. Министерството на външните работи е в контакт и с китайското посолство в София, което изрази подготвеност при нужда бързо да бъдат издадени китайски визи за роднините на потърпевшия. Българският жител е в тежко положение, след рухване от мост в китайската столица на 9 март.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР