Посолството на Украйна в България счита за неприемливи и манипулативни

...
Посолството на Украйна в България счита за неприемливи и манипулативни
Коментари Харесай

Посолството на Украйна с остра реакция срещу шефката на СЕМ

„ Посолството на Украйна в България смята за неприемливи и манипулативни изказванията на ръководителя на Съвета на електронни медии госпожа Соня Момчилова във връзка Бучанската покруса, направени по време на изявление за предаването „ Контракоментар “. “ Това разгласи дипломатическата задача на страницата си във Facebook. Момчилова е декларирала, че информациите за кланетата в Буча били украинска агитация.

„ Категорично настояваме, че е неприемливо изопачаването на обстоятелствата в изискванията на широкомащабната въоръжена експанзия на русия против Украйна “, се споделя още в позицията.

„ Трагедията в Буча беше приета от интернационалната общественост с приемането на декларация, към която Република България публично се причисли през април 2023 година “, напомнят от украинското посолство.

„ Посолството на Украйна чака от Съвета за електронни медии и съответните български институции опровергаване и взимане на нужните ограничения за реагирането по отношение на рисковите и подвеждащи изказвания, касаещи зверствата на съветските окупатори в Буча, което опонира на формалната позиция на Република България като страна, членка на Европейски Съюз и НАТО “, декларират от задачата.

Източник: breaking.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР