Посолството на Украйна счита за неприемливи и дълбоко неприятелски изказванията

...
Посолството на Украйна счита за неприемливи и дълбоко неприятелски изказванията
Коментари Харесай

Украинското посолство най-после се задейства срещу рашизма на Копейкин

" Посолството на Украйна смята за неприемливи и надълбоко вражески изявленията на народния представител на Народното събрание на Република България Костадин Костадинов, водач на партия " Възраждане " против украински жители, получили краткотрайна протекция в Република България, както и поддръжка за съветската експанзия против Украйна ". Това обявиха от посолството на Украйна в България във своя профил във Facebook.

" Реториката на управлението на партия " Възраждане " има присъщи черти на езика на омразата и съдържа подстрекаване против всички краткотрайно преселени украинци. Сред десетките хиляди украински жители, намерили краткотраен дом в другарската Република България, има огромен брой украинци от етнически български генезис от разнообразни райони на Украйна ", показват от задачата.

" Заплахите към украински жители в България накърняват демократичните полезности, главните човешки свободи и опонират на позицията на Република България като страна-членка на Европейски Съюз и НАТО ", допълват хората на дипломат Олеся Илашчук.

Тя обявиха, че са се обърнали към способените органи на Република България с апел за предприемане на превантивни ограничения и гарантиране на сигурността и свободата на украинските жители на територията на Република България.
 

 
 
 
Източник: zonanews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР