Посолството на САЩ в България и Фондация „Америка за България“

...
Посолството на САЩ в България и Фондация „Америка за България“
Коментари Харесай

Херо Мустафа: Предоставяме на България 1 милион долара в борбата с К-19 ВИДЕО

Посолството на Съединени американски щати в България и Фондация „ Америка за България “ стартираха акция в битката с разпространяването на COVID-19 у нас - „ Възстановяваме се заедно”. В идващите няколко месеца те ще обезпечат спомагателни 1 милион $ (1,66 милиона лева) под формата на медицински консумативи и услуги в битката с COVID-19 в страната, оповестиха от дипломатическата задача.

"През идващите няколко месеца ние ще предоставим спомагателна помощ в размер на 1 милион щатски $ за медицински консумативи и услуги в битката с COVID-19. Ние сме отдадени на тази борба. Заедно можем да се възстановим и да продължим напред ", споделя дипломат Херо Мустафа във видеообръщение.

Кампанията ще обезпечи материали в поддръжка на лечебни заведения, медицински центрове и здравни служащи. Ще работим дружно с българското държавно управление и с неправителствени организации, с цел да подпомогнем сферите, които имат потребност, в цялата страна. Кампанията ще спомага на нашите български сътрудници по-добре да проследят разпространяването на COVID-19 и ще отбрани общностите в страната, допълват от посолството.

Първото огромно подаяние в акцията “Възстановяваме се заедно” беше направено предходната седмица. Посолството на Съединени американски щати даде 7000 PCR теста на българския Национален център по заразни и паразитни заболявания. Кампанията включва също и финансиране за държавни лечебни заведения и медицински центрове в цялата страна на стойност 735 000 щатски $ (1,22 милиона лева), обезпечени от Европейското командване към Министерството на защитата на Съединени американски щати. Освен това Фондация „ Америка за България “ ще даде по този начин нужната поддръжка за българските медицински служащи.

За повече информация за акцията апелирам, посетете.

Тази година държавното управление на Съединени американски щати към този момент даде 783 000 щатски $ (1,3 милиона лева) в битката с COVID-19 в България. Тази сума включва средства от Американската организация за интернационално развиване, която обезпечи продължаващата и до този миг социално-икономическа помощ за локални общности и подкрепя организации от гражданския и медийния бранш в партньорство с Българския червен кръст и Черноморския концерн, показват от посолството на Съединени американски щати.

Освен това посолството и фондацията си сътрудничиха с Американската комерсиална камара в България и Българския дарителски конгрес в акцията „ Обединени против COVID-19 “ по-рано тази година. Тази акция даде 1 милион лв. на локални организации, работещи в битката с COVID-19 в разнообразни градове в цялата страна.

Посолството на Съединени американски щати и Фондация „ Америка за България “ са решени да слагат хората преди всичко и да оказват помощ на България в битката с COVID-19. Заедно ще победим тази пандемия. Заедно ще се възстановим и ще продължим напред, се споделя в информацията
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР